Advertentie

Hebban vandaag

Nieuws /

Jacob Vis genomineerd voor Diamanten Kogel

door Hebban Crew 6 reacties
Thrillerveteraan Jacob Vis is met zijn boek De Zwarte Duivel, over lugubere praktijken in en rond Het Ronde Huis in Nunspeet, genomineerd voor De Diamanten Kogel. Vis moet het opnemen tegen drie Vlaamse collega's en één landgenoot.

Behalve Jacob Vis staan ook Roel Janssen (Fout goud), Toni Coppers (Dood water), Wim Menheer (In het oog van de lens) en Jonathan Sonnst (Heden rood, morgen dood) op de shortlist. Coppers werd recent nog onderscheiden met de Hercule Poirotprijs.

Voor De Diamanten Kogel werd een recordaantal van 117 spannende boeken ingezonden. Daaruit selecteerde de jury twee weken geleden een tiplijst van zeventien titels. De prijs bestaat uit een zilveren boksbeugel met vier diamanten, ontworpen door Wim Delvoye.

Sinds de prijs in 2002 voor het eerst werd toegekend, gingen vijf Nederlandse auteurs met het 'wapentuig' aan de haal: Esther Verhoef, Felix Thijssen, Elvin Post, Simon de Waal en Almar Otten. De winnaars aan Vlaamse zijde zijn: Benny Baudewijns, Jef Geeraerts, Bob Mendes, Patrick Conrad, Bavo Dhooge, Mieke de Loof en Rudy Soetewey.  

Wanneer De Diamanten Kogel wordt uitgereikt, wordt later bekendgemaakt. Over de auteur

Hebban Crew

2142 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Jacob Vis genomineerd voor Diamanten Kogel

 

Gerelateerd

Over

Jacob Vis

Jacob Vis

Job Vis (Haarlem, 1940) is een Nederlandse auteur van romans, schrijvend on...

Gesponsorde boeken