Advertentie

Hebban vandaag

Nieuws /

Jacques Vriens schrijft boek over nieuwe attractie de Efteling

De auteur, onder andere bekend van 'Achtste groepers huilen niet' en de serie rondom Meester Jaap, heeft een boek geschreven over de nieuwe achtbaan Baron 1898 in attractiepark de Efteling.

In het gelijknamige boek, getiteld Baron 1898, vertelt Jacques Vriens het verhaal van avonturier Gustave die in een Brabantse herberg verblijft waar Jochem en Doortje werken. Op een dag biedt Jochem zijn hulp aan om met Gustave de gevaarlijke Zompige Heide over te steken, een gebied waar de mythische Witte Wieven rondspoken. Als Gustave bij een grot komt, waarschuwen de Witte Wieven hem om niets mee te nemen. Toch besluit de hebzuchtige Gustave een klompje goud mee te nemen...

Jaren later gaat Gustave door het leven als Baron Hooghmoed, koopt hij het gebied rond de grot en bouwt een goudmijn. Jochem en Doortje raken hierbij betrokken waardoor hun vriendschap op het spel komt te staan. Ondertussen heeft de baron mijnwerkers nodig en belooft hij de dorpsbewoners gouden bergen als ze de mijn ingaan. Maar iedereen die dat besluit, komt lijkbleek weer naar boven. Wat is er aan de hand in de duistere dieptes van Baron 1898?

Op 1 juli zal de achtbaan Baron 1898 open gaan voor publiek. Tijdens deze bloedstollende rit in de nieuwe achtbaan van de Efteling neem je plaats in een trein die een hoogte van bijna 30 meter zal bereiken. Vervolgens start de zoektocht naar goud met een vrije val 37,5 meter. In de mijnschacht zal de rit boordevol snelheid en beleving doorgaan.

Het kinderboek Baron 1898 zal in september verschijnen bij uitgeverij Unieboek | Het Spectrum.Over de auteur

Soraya Vink (crew)

4 volgers
0 boeken
0 favorieten


Reacties op: Jacques Vriens schrijft boek over nieuwe attractie de Efteling

 

Gerelateerd

Over

Jacques Vriens

Jacques Vriens

Jacques Vriens ('s Hertogenbosch, 1946) is een van de meest succesvolle Nederlan...

Gesponsorde boeken