Advertentie

Hebban vandaag

Nieuws /

James Patterson blijft gulle gever

door Jean-Paul Colin 1 reactie
De Amerikaanse thrillerauteur James Patterson doneert 500.000 dollar aan 127 schoolbibliotheken verspreid over het hele land. Het is slechts het eerste deel van de in totaal 1.75 miljoen die hij heeft gereserveerd voor een door hemzelf opgezet programma.

De bedragen die de bibliotheken ontvangen variëren van 1.000 tot 10.000 dollar. Met het geld kunnen er nieuwe boeken worden aangeschaft. Patterson, die nog niet zo lang geleden werd uitgeroepen tot de meest vermogende auteur van de wereld, meent dat dit hard nodig is. Hij maakt zich grote zorgen over de geringe mate waarin er nog gelezen wordt door zijn landgenoten. Eerder al liet hij weten geen voorstander te zijn van het e-book. Het zou het papieren boek uit de huiskamers hebben verdrongen, waardoor de jeugd minder geneigd is te lezen. Hij vreest dan ook een toenemend analfabetisme.

Veel bibliotheken in de VS hebben inmiddels de alarmklokken geluid. Door een gebrek aan financiële middelen is de boekencollectie gedateerd geraakt. Veel van de boeken zijn ook nog eens in slechte staat. Er zijn zelfs scholen die geen leesboeken of een eigen bibliotheek kunnen bekostigen.

Het is niet voor het eerst dat Patterson zich een gulle gever toont. In 2014 schonk hij een miljoen dollar aan 178 onafhankelijke boekhandels. In de afgelopen jaren steunde hij ook tal van literaire projecten en doneerde hij het nodige beursgeld aan universiteiten. Dat geld is bedoeld voor studenten die een lerarenopleiding volgen.Over de auteur

Jean-Paul Colin

167 volgers
21 boeken
17 favoriet
Auteur


Reacties op: James Patterson blijft gulle gever

 

Gerelateerd

Over

James Patterson

James Patterson

James Patterson (Newburgh, Orange County, 1947) is een Amerikaans auteur van ee...

Gesponsorde boeken