Advertentie

Hebban vandaag

Nieuws /

James Patterson lanceert coauteurcompetitie

De Amerikaanse bestsellerauteur James Patterson die bijna niet meer zonder coauteur zijn thrillers schrijft, heeft een wedstrijd uitgeschreven voor studenten die ervan dromen medeauteurs te worden. De hoofdprijs is samen met Patterson een thriller schrijven.

Gegadigden dienen wel te hebben deelgenomen aan Pattersons Masterclass, een online cursus (kosten: 90 dollar) waarin Patterson vertelt over de tips & trucs van het schrijven en andere 'geheimen van de smid' openbaart. Daarna worden de studenten geacht een idee voor een thriller uit te werken en in te dienen.

'Er zijn veel getalenteerde mensen, maar die heb ik nog niet binnen horen komen', schrijft James Patterson op de website. Hij zegt zo onder de indruk te zijn van het werk dat deelnemers aan zijn Masterclass hebben afgeleverd, dat hij talenten verder op weg wil helpen. Op 24 mei pikt de auteur uit het aantal inzendingen de naam van een student uit, die met hem verder aan het boek wil werken.

De inzendingstermijn sluit op 22 maart. Tien deelnemers die tot de halve finale weten door te dringen, krijgen ieder duizend dollar. Drie finalisten worden uiteindelijk uitgenodigd om een synopsis voor hun boek te schrijven. Deze drie krijgen 2.500 dollar aan prijzengeld. De winnaar, die sowieso een cheque van 5.000 dollar meekrijgt, kan zijn fortuin nog verder vergroten door met Patterson een boek te schrijven.

Bron: The Bookseller Over de auteur

Hebban Crew

2130 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: James Patterson lanceert coauteurcompetitie

 

Gerelateerd

Over

James Patterson

James Patterson

James Patterson (Newburgh, Orange County, 1947) is een Amerikaans auteur van ee...

Gesponsorde boeken