Advertentie

Hebban vandaag

Kort nieuws /

James Patterson ziet af van boek 'The Murder of Stephen King'

door Hebban Crew 2 reacties
De Amerikaanse bestsellerauteur James Patterson heeft te langen leste zijn plan afgeblazen om een thriller te schrijven met de titel 'The Murder of Stephen King'. De reden: Patterson wil zijn collega geen hinder bezorgen met deze publicatie.

Elke bestsellerauteur heeft wel enkele doorgedraaide fans. Stephen King is daar geen uitzondering op. Zelfs in fictie heeft hij vijanden gemaakt. Zo is er Annie Wilkes, het personage uit Misery, die haar favoriete auteur het liefst een voet zou afhakken. En Morris Bellamy, de slechterik in Finders Keepers, schiet zijn schrijvende idool door het hoofd.

James Patterson kondigde zijn thriller kort geleden aan. Het boek zou in november in de winkels moeten liggen. 'Stephen King beleeft een nachtmerrie', aldus de omschrijving van het boek. 'Een stalker voert de gruwelijkheden die worden beschreven in zijn romans in het echt uit. En hij stopt niet voordat hij de meester van de horror zelf over de kling heeft gejaagd.' In het boek zou een rechercheur genaamd Jamie Peterson proberen te verhinderen dat de stalker kan toeslaan. Patterson voegde er nog aan toe dat zijn collega op geen enkele manier heeft meegewerkt aan de totstandkoming van de thriller.  

Begin vorige week nog zei Patterson te hopen dat King het boek kan waarderen. Patterson beschrijft zichzelf als een fan van King. Maar die waardering is niet wederzijds. In 2009 omschreef King Patterson nog als 'een verschrikkelijke auteur'. Eind vorige week liet Patterson weten het project af te blazen. Hij voegde eraan toe dat het besluit was genomen na de media-aandacht over The Murder of Stephen King. Patterson werd geïnformeerd dat King en zijn familie in het verleden zijn lastig gevallen door 'fans'. 

'Mijn boek is een positief portret van een fictief karakter en bovendien - spoiler alert - wordt het belangrijkste karakter uiteindelijk toch niet vermoord', aldus Patterson in een officiële verklaring. 'Niettemin wil ik dat King en zijn naasten geen hinder ondervinden van een boek van mijn hand. Uit respect voor hen zie ik van publicatie af.'

Bron: The GuardianOver de auteur

Hebban Crew

2125 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: James Patterson ziet af van boek 'The Murder of Stephen King'

 

Over

James Patterson

James Patterson

James Patterson (Newburgh, Orange County, 1947) is een Amerikaans auteur van ee...

Stephen King

Stephen King

Stephen King (Portland, Maine, 1947) is een Amerikaanse bestsellerauteur van ond...

Gesponsorde boeken