Hebban vandaag

Nieuws /

Japanse boekwinkel verkoopt maar één boek

door Debbie (Hebban Crew) 2 reacties
De boekhandels in Nederland doen in de feestmaand december goede zaken. Om de duizenden klanten die de winkel binnenstappen van boeken te voorzien, is er heel veel voorraad nodig. In Japan pakt boekhandel Morioka Shoten dat heel anders aan. Slechts één titel ligt daar op de planken.

In mei opende in Tokyo de boekhandel van Yoshiyuki Morioka, een ervaren boekverkoper. Eigenaar Morioka legt elke week een stapel boeken van één titel in de winkel en wijdt zich volledig aan dat boek. Deze eer kwam The True Deceiver al toe, een roman van de Finse Tove Jansson. Ook een uitvoering van de sprookjes van Hans Christian Andersen mocht voor een week de volledige winkel vullen.

Boekverkoper Morioka zegt dat hij tijdens zijn tien jaar lange carrière in de boekhandel vaak boekpresentaties organiseerde, waarbij één titel veel bezoekers trok. Dat gaf hem het idee dat een boekhandel ook wel met één titel in het assortiment zou kunnen slagen. De bedoeling is dan om de titel van de week te combineren met relevante tentoonstellingen. Ook vraagt hij de auteur(s) en redacteur(s) zo veel mogelijk aanwezig te zijn in de boekwinkel om er zo een driedimensionale ervaring voor de klant van te maken. Morioka heeft inmiddels 2100 boeken verkocht.

(Bron: The Guardian)Over de auteur

Debbie (Hebban Crew)

939 volgers
408 boeken
7 favoriet
Hebban Crew


Reacties op: Japanse boekwinkel verkoopt maar één boek

Gesponsorde boeken