Advertentie

Hebban vandaag

Boek&nieuws /

Jazzdag 2015

In Rotterdam is de achtste editie van de Jazzdag van start gegaan. Hebban Vandaag zeeft, bekijkt, leest het nieuws en zoekt er, al dan niet met een knipoog, een passend boek bij.

Vandaag en morgen is de havenstad hét paradijs voor iedereen die jazz een warm hart toedraagt. Vier locaties op De Kop van Zuid (LantarenVenster, Jazz Museum Rotterdam, Hotel New York en Kantine Walhalla) zijn volledig in jazzsferen gehuld. Het gratis toegankelijke en grootste evenement voor professionals in de jazzmuziek heeft als doel om de Nederlandse jazzwereld samen te brengen. Talloze internationale muziekprofessionals zijn aanwezig om contact te leggen met Nederlandse professionals en Nederlands muzikaal talent te spotten.

Tijdens deze twee dagen vol jazz komen nationale en internationale programmeurs van clubs, podia, en festivals bij elkaar om nieuw talent te ontdekken. Tevens zijn talloze vertegenwoordigers uit de platenindustrie, boekingskantoren, managers, conservatoria, belangenorganisaties, journalisten, fotografen, media en collega-musici aanwezig.

De Jazzdag biedt netwerkmogelijkheden, paneldiscussies, matchmakingsessies, showcase-optredens, presentaties, workshops, masterclasses, meetings en debatten voor muzikanten en componisten, maar ook managers, programmeurs, radio- en tv-makers, platenlabels en uiteraard ook jazzliefhebbers. Op vrijdag wordt de winnaar van de Buma Boy Edgarprijs bekendgemaakt.

Optredens zijn er onder meer van Ntjam Rosie, Corrie van Binsbergen (solo), Gosto, Azure Hiptronics, Antimufa, Joyce-Lou & JDMC, Phil's Music Laboratory, Pieter Bast E.S.P. Quintet, Pierre Dunker Music en Roos Jonker.

De Jazzdag wordt georganiseerd door Buma Cultuur en is het startpunt van twee weken jazzmuziek in Rotterdam, met North Sea Round Town en het North Sea Jazz Festival.

Bier en Jazz
Veel jazzmusici zweren bij sterke drank. Ongeacht whisky, rum, gin, wijn of likeur, alcoholische versnaperingen weten hen telkens weer te inspireren. Een eenvoudig biertje doet het minstens zo goed. Han Hidalgo, die ook het kookboek Jazzcookin  schreef, en uitgever Birdy Publishing hebben 32 titels met 'beer' verzameld en van een culinair recept voorzien en deze vervolgens opgenomen in een smaakvol boekwerk getiteld The taste of bier, jazz & blues. Aarzel niet om vanuit je voorkeur en smaakbeleving tot de keuze van een bier te komen en te genieten van de smaak van het bier in combinatie met de gerechten. Alle recepten zijn bestemd voor vier personen. Geniet van 96 smaakvolle pagina's met eenvoudig te bereiden gerechten en vergeet niet de bijpassende jazz- en bluesnummers erbij te zoeken! Gegarandeerd een gezellige avond!

Whisky en Jazz
Op zijn beurt verbindt de internationaal bekende auteur en whiskykenner Hans Offringa op vindingrijke wijze 10 bekende jazzmusici met 10 excellente single malts. Het resultaat is 10 unieke "blends" voorzien van zowel een tasting note als een blue note en een "sippin' & listening guide". Met dank aan de historische context zal het boek Malts & Jazz  zal niet alleen liefhebbers van whisky maar ook die van geschiedenis en (jazz)muziek aanspreken.

Hier vind je een overzicht van alle Hebban Vandaag-artikelen en inspiratieboeken.   Over de auteur

Jean-Paul Colin

168 volgers
21 boeken
17 favoriet
Auteur


Reacties op: Jazzdag 2015

 

Gerelateerd

Gesponsorde boeken