Advertentie

Hebban vandaag

Nieuws /

Jeroen Brouwers weer voor rechter wegens bouwovertreding

Deze zomer staat de schrijver Jeroen Brouwers opnieuw voor de rechter in België. Inzet is ook deze keer zijn huis in een natuurgebied in Zutendaal (Belgisch Limburg), dat zonder vergunning is gebouwd.

Er komt maar geen einde aan de soap over het woonhuis van Jeroen Brouwers in Zutendaal. De Nederlandse schrijver kocht het huis in het bosrijke gebied in 1993. In de notariële akte stond vermeld dat het huis daar zonder bouwvergunning is neergezet. 

Brouwers werd in 2011 al door de rechtbank van Tongeren verzocht tot afbraak over te gaan. Hij kreeg daar vier jaar de tijd voor. Het Antwerpse hof heeft daarop in 2014 besloten dat Brouwers zijn huis binnen een jaar moet afbreken.
 Brouwers stapte vervolgens naar het Hof van Cassatie. Omdat het hof van beroep in Antwerpen zich niet had uitgesproken over de afbraak van andere bouwwerken op de grond van Brouwers, werd het arrest nietig verklaard.

Het hof van beroep in Gent gaat op 10 juni een datum bepalen voor de rechtszaak tegen Jeroen Brouwers. De schrijver moet zich verantwoorden voor de inbreuken op de Vlaamse woonvoorschriften.  wooncodex van zijn woning in Zutendaal in Limburg.

De 75-jarige Brouwers, auteur van Bezonken rood en Geheime kamers, won in november 2015 de ECI Literatuurprijs voor Het hout. Vanwege zijn broze gezondheid kon hij niet bij de prijsuitreiking aanwezig zijn.

(Bron: VRT)


Over de auteur

Hebban Crew

2125 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Jeroen Brouwers weer voor rechter wegens bouwovertreding

 

Gerelateerd

Over

Jeroen Brouwers

Jeroen Brouwers

Jeroen Brouwers is een Nederlands journalist, essayist en schrijver. Hij wordt t...

Gesponsorde boeken