Advertentie

Hebban vandaag

Nieuws /

Jeugdboek verkozen tot Costa Book of the Year

Voor de tweede keer in de geschiedenis van de prijs is een jeugdboek verkozen tot Costa Book of the Year. Volgens de jury grijpt het winnende boek, het Victoriaanse moordmysterie The Lie Tree van Frances Hardinge, 'lezers van elke leeftijd bij de strot'.

De jury vond het boek van Frances Hardinge de beste van de vijf boeken die eerder in hun eigen categorie (roman, debuutroman, biografie, jeugdboek, poëzie) met een Costa Award werden bekroond. Favoriet bij de bookmakers voor de prijs van 30.000 Britse pond was debutant Andrew Michael Hurley met zijn gothic horrorboek The Loney. Philip Pullman was in 2002 de laatste jeugdboekenauteur die met zijn boek (The Amber Spyglass) de Costa Book of the Year Award won.  

Hardinge was verrast dat zij er met de hoofdprijs vandoor ging. 'Het is nu een fantastische tijd om kinderboeken en young adult fictie te schrijven', verklaarde ze. 'En aan die mensen die kinderboeken of YA niet hun ding vinden, zou ik willen zeggen: probeer het eens. Het is een prachtige jungle daar.'

The Lie Tree, het zevende boek van Hardinge, vertelt het verhaal over het meisje Faith Sunderly die op de vlucht voor een schandaal Engeland verlaat en zich vestigt op een afgelegen eiland. Als haar vader onder verdachte omstandigheden dood wordt aangetroffen, zet Faith alles op alles om de waarheid te achterhalen. Ze stuit op een eigenaardige boom die leugens fluistert.

Bron: BBC Over de auteur

Hebban Crew

2125 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Jeugdboek verkozen tot Costa Book of the Year

 

Gerelateerd

Gesponsorde boeken