Advertentie

Hebban vandaag

Nieuws /

J.K. Rowling brengt scenario film als boek uit

Schrijfster J.K. Rowling zal het scenario van de Harry Potter-spinoff 'Fantastic Beasts and Where to Find Them' als boek uitbrengen. Het boek komt op hetzelfde moment uit als de film, die in november 2016 in de bioscopen te zien is, meldt CNN.

J.K. Rowling heeft zelf het script geschreven van de nieuwe film. Fantastic Beasts and Where To Find Them is gebaseerd op het gelijknamige boekje dat in 2001 verscheen. Naar verluidt is het nieuwe boek een stuk uitgebreider.
Het script neemt het publiek mee naar de tovenaarswereld van New York in de vorige eeuw. Oscar-winnaar Eddie Redmayne vertolkt in de film de hoofdrol, die van magie-zoöloog Newt Scamander. Het verhaal begint in 1926, wanneer Scamander net terug is van een lange wereldwijde expeditie, die als doel had zo veel mogelijk buitengewone magische wezens te vinden en te beschrijven. Zijn tussenstop in New York zou zonder incidenten zijn verlopen...  ware het niet dat een No-Maj (Amerikaans voor Dreuzel) genaamd Jacob, een kwijtgeraakte magische koffer, en de ontsnapping van een paar van Newts fabeldieren roet in het eten gooien. Dat betekent problemen, voor zowel de tovenaarswereld als de wereld van de No-Maj.

Het boek wordt te zijner tijd in Nederlandse vertaling uitgegeven door HarperCollins Holland.


Over de auteur

Hebban Crew

2129 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: J.K. Rowling brengt scenario film als boek uit

 

Over

J.K. Rowling

J.K. Rowling

Joanne Kathleen Rowling groeide op in Chepstow (Engeland) en studeerde Frans en ...

Gesponsorde boeken