Advertentie

Hebban vandaag

Nieuws /

J.K. Rowling onthult bestaan van nog meer scholen voor toverij

door Hebban Crew 2 reacties
Er bestaan naast het wereldberoemde Zweinstein nog andere opleidingen voor magie en hocus pocus. Dat heeft schrijfster J.K. Rowling wereldkundig gemaakt op de website Pottermore.

In 2010 maakte J.K. Rowling, die schathemeltjerijk is geworden met de zevendelige serie avonturen van Harry Potter bekend geen nieuwe boeken over de tovenaarsleerling meer te schrijven. Maar via de website Pottermore verspreidt ze bij tijd en wijle nieuwtjes en wetenswaardigheden over het Potteruniversum. Nu dus over andere hekserij-opleidingen buiten het Schotse Zweinstein (Hogwarts).

Pottermore maakt melding van elf scholen waar je de studie tovenarij kunt volgen. Zo is in de Verenigde Staten is de school Ilvermorny gevestigd. Mahoutokoro heet de van jade gemaakte hogeschool in Japan, waar 'studenten' al vanaf hun zevende welkom zijn. De kinderen worden dagelijks naar en van school gevlogen door gigantische stormvogels. De school, die op het vulkanische eiland Minami Iwo Jima staat, verstrekt de leerlingen betoverde mantels die met hen meegroeien. Ze veranderen geleidelijk van kleur gedurende de opleiding.

De Uagadou-school ligt in Oeganda op de 'Bergen van de Maan'. Daar krijgen jongeren het bericht dat ze zijn toegelaten tot de opleiding uit handen van een Dromenboodschapper. Diep verscholen in het regenwoud is de Braziliaanse toverschool Castelobruxo uit goudkleurige stenen opgetrokken, waar studenten in groene mantels zich bekwamen in plantkunde en fabeldierkunde. Durmstrang is een opleiding met een duister verleden, zo staat vermeld op Pottermore. De locatie van de school wordt vermoed in Noord-Europa. Oud-leerling Gellert Grindelwald ontpopte zich tot een van de gevaarlijkste tovenaars van de twintigste eeuw. Verder is er nog een magie-opleiding in de Pyreneeën, Beauxbatons genaamd. Over de andere scholen meldt Pottermore (nog) geen details. Over de auteur

Hebban Crew

2125 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: J.K. Rowling onthult bestaan van nog meer scholen voor toverij

 

Gerelateerd

Over

J.K. Rowling

J.K. Rowling

Joanne Kathleen Rowling groeide op in Chepstow (Engeland) en studeerde Frans en ...

Gesponsorde boeken