Advertentie

Hebban vandaag

Nieuws /

J.K. Rowling op longlist Theakstons thrillerprijs

Robert Galbraith, oftewel J.K. Rowling, staat met de misdaadroman Career of Evil (Het slechte pad, in Nederlandse vertaling) op de longlist van de Theakstons Old Peculier crime novel of the year award. Oud-winnaars Val McDermid en Mark Billingham maken eveneens kans op deze thrillerprijs.

Het is de eerste nominatie voor een literaire onderscheiding voor het alter ego van de Schotse bestsellerschrijfster J.K. Rowling. In Het slechte pad krijgt Robin Ellacott, assistent van detective Cormoran Strike een gruwelijk pakketje toegestuurd: een afgehakt vrouwenbeen. 

Robert Galbraith heeft geduchte tegenstanders in de stijd om de award, waar een cheque van omgerekend bijna 4.000 euro aan hangt. Naast voormalig laureaten McDermid en Billingham staat ook bestsellerauteur Ann Cleeves op de achttien namen tellende lijst. Ook de veelgeprezen debutante Renee Knight staat met haar Disclaimer, waarin een vrouw een boek leest waarin haar meest duistere geheimen staan, op de lijst, evenals Lisa McInerney, die met haar The Glorious Heresies ook al de longlist van de Bailey's women's prize for fiction heeft bereikt.  

Verder telt de lijst nog twee andere eerstelingen: Ruth Ware en Clare Mackintosh met respectievelijk In a Dark Wood (In een donker donker bos) en I Let You Go. In de eerste loopt een feestje behoorlijk verkeerd af, de andere opent met de dood van een vijfjarig kind, overreden door een automobilist.

De shortlist wordt op 31 mei bekendgemaakt. Op het 14de Theakstons Old Peculier-thrillerfestival in Harrogate wordt op 21 juli de winnaar gehuldigd. Vorig jaar won Sara Hilary met haar debuut Someone Else's Skin.

(Bron: The Guardian)

 Over de auteur

Hebban Crew

2125 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: J.K. Rowling op longlist Theakstons thrillerprijs

 

Gerelateerd

Gesponsorde boeken