Advertentie

Hebban vandaag

Kort nieuws /

J.K. Rowling opent archief voor Harry Potter-expositie

Voor Harry Potter-fans is er naast het boek en het toneelstuk over het vervloekte kind en de verfilming van de spin-off 'Fantastic Beasts' nog iets om zich op te verheugen: een spectaculaire tentoonstelling over de tovenaarsleerling in de British Library. Schrijfster J.K. Rowling geeft stukken uit haar persoonlijke archief in bruikleen.

De British Library, de nationale bibliotheek van het Verenigd Koninkrijk en met 150 miljoen documenten een van de grootste ter wereld, viert in 2017 uitgebreid dat het twintig jaar geleden is dat Harry Potter en de Steen der Wijzen, het eerste deel uit de reeks, werd gepubliceerd. Met een tentoonstelling die vier maanden lang te bezoeken is, hoopt de bibliotheek het verhaal te kunnen vertellen van 'De magie van Harry Potter'.

De curatoren van de expositie houden hun lippen nog stijf op elkaar als gevraagd wordt wat er te zien is. Bevestigd is wel dat schrijfster J.K. Rowling en uitgeverij Bloomsbury items beschikbaar zullen stellen. 'De tentoonstelling toont een uitgebreide selectie van toverboeken, manuscripten en objecten en combineert eeuwenoude schatten uit het depot van de bibliotheek met origineel materiaal uit de archieven van de uitgever en de auteur.'

De bibliotheek liet verder weten dat de expositie - die nog geen titel heeft - 'lezers zal meenemen op een reis naar de kern van de Harry Potter-verhalen'. Aannemelijk is dat wordt getoond hoe Rowling door eeuwenoude verhalen over heksen en tovenaars werd beïnvloed bij het creëren van haar eigen Zweinstein-wereld.

De expositie loopt van 20 oktober 2017 tot 28 februari 2018. Tickets zijn vanaf volgend voorjaar te koop.

Bron: The Daily TelegraphOver de auteur

Hebban Crew

2130 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: J.K. Rowling opent archief voor Harry Potter-expositie

 

Gerelateerd

Over

J.K. Rowling

J.K. Rowling

Joanne Kathleen Rowling groeide op in Chepstow (Engeland) en studeerde Frans en ...

Gesponsorde boeken