Advertentie

Hebban vandaag

Nieuws /

Jo Nesbo krijgt de Riverton ereprijs

door Martijn (Hebban Crew) 2 reacties
Aan de Noorse thrillerauteur Jo Nesbø is tijdens het Krimfestivalen in Oslo de Rivertonklubbens Ærespris uitgereikt. Dit is een ereprijs die toegekend wordt aan auteurs die een grote bijdrage geleverd hebben aan de Noorse misdaadliteratuur (nationaal en internationaal).

De prijs werd eerder toegekend aan onder andere Gerd Nyquist, P. D. James, Ed McBain, Maj Sjöwall en Henning Mankell. De prijs bestaat uit een gouden revolver en wordt onregelmatig uitgereikt sinds 1973.

'Hij schrijft intens opwindend. Nooit was er een misdaadauteur die meer Noren naar de boekenwinkels heeft gelokt,' zei Tom Egeland, voorzitter van de Riverton Club, voor hij de gouden revolver aan Nesbø overhandigde. De Riverton Club en de prijzen zijn genoemd naar het pseudoniem Stein Riverton van journalist en misdaadauteur Sven Elvestad (1884-1934).

De prijs wordt mogelijk gemaakt door samenwerking tussen de organiserend Riverton Club met de boekverkopersvereniging van Noorwegen, de Noorse uitgeversvereniging en de Noorse boekenclubs. 

In 1997 won Nesbø al eens de Riverton Prijs voor beste thriller van het jaar met De Vleermuisman. Hebban schreef eerder uitgebreid over Nesbø: rockster in het Scandinavische thrillerlandschap.

Bronnen: nrk.no en vg.noOver de auteur

Martijn (Hebban Crew)

468 volgers
776 boeken
21 favoriet
Hebban Crew


Reacties op: Jo Nesbo krijgt de Riverton ereprijs

 

Gerelateerd

Over

Jo Nesbø

Jo Nesbø

Jo Nesbø (Oslo, 1960) geldt als de belangrijkste en populairste misdaadauteur ...

Gesponsorde boeken