Hebban vandaag

Nieuws /

Jo Nesbø schrijft geschenk Zomerlezen 2021

door Hebban Crew 10 reacties
Jo Nesbø is de auteur van het Zomerlezengeschenk 2021. In juni, de eerste maand van Zomerlezen, geeft de boekhandel het door Nesbø geschreven geschenk 'De jaloezieman' cadeau bij besteding van minimaal €15 aan Nederlandstalige boeken. Jo Nesbø komt tijdens Zomerlezen naar Nederland voor een tournee langs boekhandels door het hele land. Hebban organiseert van 7 tot en met 13 juni de Week van het Spannende Boek waarin onder andere de Hebban Thrillerprijs, de Gouden Strop én de Zilveren Strop uitgereikt zullen worden.

Update: Het Zomerlezengeschenk van Jo Nesbø wordt door het verplaatsen van de Boekenweek naar de zomer (als de boekhandels weer open mogen) uitgesteld tot november.

'Ik ben zeer vereerd dat De jaloezieman deze zomer in Nederland wordt gepubliceerd. Natuurlijk weten we nog niet hoeveel we deze zomer kunnen reizen, maar De jaloezieman zal je in ieder geval meenemen naar Griekenland. Ik wens je veel leesplezier.'
Jo Nesbø

Jo Nesbø (1960) is de succesvolste thrillerauteur van Noorwegen. Zijn werk wordt in meer dan vijftig landen uitgegeven, is meermalen onderscheiden en van verschillende boeken zijn de filmrechten verkocht. Wereldwijd verkocht hij meer dan 45 miljoen exemplaren. Hij schreef naast de wereldberoemde 'Harry Hole'-serie diverse standalone thrillers en de kinderboekenserie 'Doktor Proktor'. Zijn laatst verschenen boek Het mes (2019) is door The Times verkozen tot een van de beste thrillers van het afgelopen decennium. Naast zijn schrijverschap heeft Nesbø succesvolle carrières gehad als profvoetballer, beurshandelaar, musicus (hij is de leadzanger en gitarist in de populaire Noorse band Di Derre), componist en wereldreiziger. Aan de vooravond van zomerlezen, medio mei 2021, ligt zijn nieuwste thriller Koninkrijk in de boekhandel.


De jaloezieman

Op het kleine Griekse eiland Kalymnos in de buurt van Kos verdwijnt een Duitse toerist spoorloos nadat hij vroeg in de ochtend is gaan zwemmen in zee. Getuigen verklaren dat de man de avond voor zijn verdwijning gevochten heeft met zijn tweelingbroer. De plaatselijke politie staat voor een raadsel; er is geen lijk, en geen spoor van vuil spel. Toch vertrouwen ze de zaak niet en ze roepen de hulp in van inspecteur Nikos Balli. Hij staat bekend als De Jaloezieman, en is gespecialiseerd in het oplossen van moorden waarbij jaloezie het hoofdmotief lijkt te zijn.
Nikos vliegt naar Kalymnos en ondervraagt Franz Schmid, de broer van de vermiste Julian. De mannen zijn naar het eiland gekomen om te klimmen, een sport waar de inspecteur zeer bekend mee is. Nikos raakt in de ban van het mysterie. Wat is er misgegaan tussen de broers? En waarom doet het hem zo sterk denken aan een duister geheim uit zijn eigen leven?

De jaloezieman wordt vertaald door Annelies de Vroom.


Week van het Spannende Boek

Naast de Hebban Thriller Tiendaagse (dit jaar van 17 t/m 26 februari) organiseert Hebban - als opvolger van de Spannende Boeken Weken - vanaf 7 juni de Week van het Spannende Boek, ondersteund door initiatieven in bibliotheken en boekhandels. In het weekend voorafgaand aan de Week van het Spannende Boek worden de Hebban Thrillerprijs, de Gouden Strop én de Zilveren Strop uitgereikt.Over de auteur

Hebban Crew

2184 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Jo Nesbø schrijft geschenk Zomerlezen 2021

 

Gerelateerd

Over

Jo Nesbø

Jo Nesbø

Jo Nesbø (Oslo, 1960) geldt als de belangrijkste en populairste misdaadauteur ...


Gesponsorde boeken