Advertentie

Hebban vandaag

Interview /

Jojo Moyes over Vier Plus één

Hebban Romance interviewde auteur Jojo Moyes over haar nieuwste boek 'Vier plus één'. We vroegen haar over het boek, de personages en het succes van haar vorige boek.

Je boek Vier plus één is onlangs in het Nederlands verschenen. Kun je onze lezers iets over dit boek vertellen?
Het is een boek over een alleenstaande moeder, Jess, haar onalledaags gezin en hun winderige hond Norman. Ze ontmoeten Ed, een zakenman met een crisis, tijdens een enigszins bizarre roadtrip naar Schotland. Hopelijk maakt het boek je aan het lachen, en misschien ook aan het huilen.

Jess is een alleenstaande moeder met twee banen. Met wat voor een uitdagingen krijgt ze te maken?
Jess heeft te maken met dezelfde uitdagingen waar veel moeders in mijn omgeving mee te maken hebben: hoe zorg je ervoor dat je kinderen te eten krijgen en goed gekleed zijn, terwijl je amper budget hebt? Hoe zorg je ervoor dat je genoeg tijd voor ze hebt als je altijd aan het werk bent om eten op tafel te kunnen zetten? En hoe voed je kinderen op die niet door iedereen als ‘normaal’ worden gezien?

Met welk karakter uit Vier plus één identificeer jij jezelf het meest en waarom?
Elk karakter heeft wel iets van mij in zich, maar Jess staat waarschijnlijk wel het dichtst bij me, omdat ze zo veel van haar kinderen houdt en er constant voor probeert te zorgen alles draaiende blijft.

Had je problemen tijdens het schrijven van Vier plus één?
Alleen dat waar ik bij ieder boek mee worstel, hoe vind je de juiste balans tussen je carrière en je familie? Dat is nooit makkelijk.

Hoop je dat je lezers iets leren van het boek?
Ik hoop dat ze meekrijgen hoe het is om in iemand anders schoenen te staan. In ‘Vier plus één’ zitten twee personen die misschien bij elkaar horen, maar elkaar in het begin totaal niet begrijpen, omdat ze in heel verschillende situaties zitten. Ze maken allebei stomme fouten, terwijl deze keuzes vanuit henzelf gezien op dat moment het beste lijken.

Het boek Voor jou is ontzettend succesvol. Voelde je hierdoor veel druk tijdens het schrijven van Vier plus één?
Een beetje, maar ik voel bij ieder boek druk. Ik wil gewoon dat het helemaal goed is. Het idee in mijn hoofd lijkt altijd beter dan wat er uiteindelijk op papier terecht komt.

Wat denk jij dat de lezers het meest aanspreekt bij goed geschreven romantische fictie?
Ik weet het niet, maar ik denk dat de lezers er op kunnen vertrouwen dat een boek je entertaint en misschien zelfs verrast, en tegelijkertijd een goed, romantisch verhaal vertelt.

Wat kunnen we in de toekomst van je verwachten?
Ik werk nu aan de scripts voor de verfilmingen van Voor jou en Vier plus één. Volgend jaar beginnen ze met de opnames voor de verfilming van Voor jou. Ook werk ik aan een nieuwe roman, die hopelijk volgend jaar verschijnt.

Ben je van plan Nederland te bezoeken om je lezers te ontmoeten?
Ik mag van mezelf nergens heen, tot mijn volgende boek in de lente af is. Daarna zou ik jullie graag bezoeken. Amsterdam is één van de weinige Europese steden waar ik nog niet ben geweest en de lezers hebben me altijd gesteund, dus ik zou ze graag willen ontmoeten.Over de auteur

Hebban Crew

2142 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Jojo Moyes over Vier Plus één

 

Gerelateerd

Over

Jojo Moyes

Jojo Moyes

Jojo Moyes (1969) is een Britse romanschrijfster en journaliste. Haar eerste boe...

Gesponsorde boeken