Advertentie

Hebban vandaag

Algemeen /

1.522 lezers en een tweede jokercategorie: Schwob

door Debbie (Hebban Crew) 9 reacties
Zaterdag begroetten we de 1.500ste deelnemer. Vandaag is het zondag en dus we reiken je een nieuwe Jokercategorie aan voor de Hebban Reading Challenge. Dit keer een heel waardevolle verzameling titels, zorgvuldig bij elkaar gesprokkeld door kenners, lezers, liefhebbers en professionals. Literaire juweeltjes, die in de uithoeken van de wereld lagen te wachten op ontdekking. Schwob is de naam.

Schwob is een website en beweging die vergeten of onontdekte klassiekers uit de twintigste eeuw onder de aandacht van het publiek brengt. Schwob gaat op zoek naar must-reads uit de twintigste eeuw die niet iedereen kent: vergeten klassiekers, cultboeken, en tips van insiders uit alle hoeken van de wereld. Kortom: boeken die zo goed zijn, dat je ze niet wilt wegleggen. 

 

Een Hongaarse Reve

Het Schwob-netwerk speurt naar de Reve van Hongarije, de Haasse van Italië, de Salinger van Scandinavië, de Kerouac van Polen. Boeken die (nog) niet vertaald zijn in het Nederlands, maar dat absoluut wel zouden moeten zijn. Schwob zoekt deze boeken en biedt ze aan bij de uitgevers.

Dit is wellicht niet voor iedereen een categorie met toegankelijke opties, het zal wel een van de meest verrassende titellijsten zijn, met potentiele juweeltjes van literaire romans, die met zorg zijn uitgezocht door het Schwob-netwerk. Wil je echt iets bijzonders lezen, dan zet je deze Joker in tegen een van de categorieën die je wat minder uitdagend vindt.

Schwob live

Zijn Schwob-titels helemaal je ding, dan kun je op 17 januari meedoen aan leesclubs op meerdere locaties in Utrecht, waar aansluitend ook het Schwobfest plaatsvindt.

In Vlaanderen worden drie klassiekersavonden georganiseerd rond een aantal Schwobklassiekers.

Wat is een Joker?

In de Hebban Reading Challenge geven we leestips in vijftig categorieën. Elke lezer heeft wel een minder favoriete categorie, dus bieden we elke zondag een nieuwe Jokercategorie aan. Een Joker kun je inzetten om een vervelende categorie kwijt te raken. Elke zondagochtend slaakt een deel van de Challengers een zucht van opluchting.

Maar, wat is die Challenge dan?

De Hebban Reading Challenge is op 6 december geïntroduceerd. We dagen lezers uit om in 2016 een mooi aantal boeken te lezen. Het is geen onderlinge strijd, het is een uitdaging met jezelf. Om toch die herhaling op tv te laten voor wat hij is en een boek op te pakken, om wel naar de bibliotheek te fietsen, ook al regent het en om toch maar die kids even achter het behang te plakken, voor een vredig leesuurtje. We hebben inmiddels ruim 1500 dappere deelnemers, die samen meer dan 70.000 boeken gaan lezen in 2016. Klinkt dit leuk? Dan bij je bij deze uitgedaagd.

En die Buzz dan, wat is dat dan?

Als extra cadeau en stimulans voor de Challengers verzinnen we om de haverklap vreselijk leuke dingen voor ze. Zo zijn net honderd exemplaren van de roman Ze weten niet wat ze doen van de Finse auteur Jussi Valtonen bij Challengers op de mat gevallen als eerste titel in de Buzzclub. Inschrijven kan voor dat boek niet meer, maar je kunt wel de sneak preview lezen als dit je nieuwsgierig heeft gemaakt. Onder de hashtags #hebbanbuzz en #hrc2016 kun je op social media volgen hoe het de lezers (en Hilary Clinton) vergaat. Zit je nu te stuiteren op je stoel, omdat dit je geweldig lijkt? Dan heb je mazzel, want we hebben net een tweede Buzzboek gelanceerd en daar kun je je nog voor inschrijven. De debuutthriller De weg van het water van gedragswetenschapper Trudi Rijks is voor vijftig Challengers beschikbaar. Schrijf je snel in!Over de auteur

Debbie (Hebban Crew)

941 volgers
410 boeken
7 favoriet
Hebban Crew


Reacties op: 1.522 lezers en een tweede jokercategorie: Schwob

 

Overig

Schwob

op 15 december 2015 door Hebban Reading Challenge 21 boeken 17 volgers 11 reacties 5 likes
Gesponsorde boeken