Advertentie

Hebban vandaag

Nieuws /

Jonge Jury 2014-2015 van start

door Hebban Crew
Het nieuwe Jonge Juryseizoen gaat 1 september van start! Elk jaar vindt opnieuw de uitreiking van de Prijs van de Jonge Jury plaatst, waarin jongeren kunnen stemmen op hun favoriete boek.

De Prijs van de Jonge Jury bestaat inmiddels al geruime tijd. In 1998 werd deze prestigieuze prijs voor het eerst uitgereikt aan Carry Slee voor het inmiddels verfilmde boek Spijt!. De daaropvolgende jaren zou Carry Slee deze prijs meerdere malen in de wacht slepen. In 2014 won Mel Wallis de Vries de Prijs van de Jonge Jury met haar adembenemende young adult thriller Klem.

Sinds 2004 wordt de Jonge Jury Debuutprijs toegekend aan een auteur die voor het eerst schrijft voor de leeftijdsgroep 12 jaar en ouder. De debutant die de meeste stemmen van de Jonge Jury krijgt, ontvangt de Jonge Jury Debuutprijs. Rom Molemaker won deze prijs de allereerste keer en in 2014 ging de Jonge Jury Debuutprijs naar Natasza Tardio voor haar spannende young adult thriller Moordvrienden

Ben je tussen de 12 en 16 jaar en gek op lezen? Duik dan van half augustus tot en met eind februari de bibliotheek in en breng je stem uit op jouw favoriete boek! Voor de Jonge Jury kun je alle boeken lezen geschikt voor twaalf jaar en ouder die in 2013 of 2014 zijn uitgekomen. De volledige lijst vind je hier. Om je wegwijs te maken in dit enorme aanbod van boeken, hebben we twintig professionals uit het boekenvak, maar ook scholieren verenigd in het Jonge Jury Boekgenootschap gevraagd wat hun favoriete jeugdboek van het afgelopen jaar is. Al hun 25 leestips vind je hier. Lees je liever een ander boek? Dat kan! Let er alleen op dat het boek voor het eerst in 2013 of 2014 is uitgekomen en dat het geschikt is voor twaalf jaar en ouder.

Hebban Young Adult zal het komende jaar veel aandacht besteden aan de Jonge Jury Prijs. Hou onze portal dus goed in de gaten.Over de auteur

Hebban Crew

2137 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Jonge Jury 2014-2015 van start

 

Gerelateerd

Over

Carry Slee

Carry Slee

Carry Slee (Amsterdam, 1949) is een Nederlandse auteur van voornamelijk Nederlan...

Rom Molemaker

Rom Molemaker

Rom Molemaker (Harderwijk, 1945) is een Nederlandse kinder- en jeugdschrijv...

Mel Wallis de Vries

Mel Wallis de Vries

Mel Wallis de Vries (1973) is een van de succesvolste jeugdthrillerauteurs ...

Natasza Tardio

Natasza Tardio

Natasza Tardio debuteerde in 2012 als Young Adult schrijver met de jeugdthriller...

Gesponsorde boeken