Advertentie

Hebban vandaag

Boek van de week /

Joodse buren

Aanstaande donderdag 19 maart presenteert Maria Boonzaaijer haar roman 'Joodse buren', een verhaal over diepe vriendschap, verraad, een geheime liefde en de impact van de oorlogsjaren. Hebban zet dit boek deze week centraal en deelt uit!

Joodse buren is de derde roman van Maria Boonzaaijer. In 2009 verscheen haar debuutroman Papa Tango (2009), die ze tijdens een vierjarige zeilreis rond de wereld schreef. Vier jaar later volgde Het verdwenen meisje, dat door de pers lovend werd ontvangen.

Over Joodse buren :
Amsterdam 1943. Op een zondagmorgen snelt Josefien Langeveldt, moeder van acht kinderen, met haar doodzieke baby Lise naar de huisarts. Onderweg stuit ze op een razzia. Een radeloze jonge vrouw probeert haar zuigeling in Josefiens armen te leggen: 'Red mijn dochtertje!'

Josefien vlucht in paniek weg. Haar weigering om te helpen blijft Josefien achtervolgen tot ver na de oorlog, als er beneden haar Joodse buren komen wonen.

Een familieroman over diepe vriendschap, een geheime liefde, verraad, en de impact van de oorlogsjaren. Tegen de achtergrond van de bezettingstijd en de jaren vijftig, de tijd van wederopbouw, verzuiling, grote gezinnen, het rijke roomse leven en strikte fatsoensnormen.


'Ontroerend en geloofwaardig. Een boek dat je na afloop met een goed gevoel weglegt.'
- Jaap Nijstad, Joods cultuurhistoricus en publicist.

Benieuwd naar deze roman? In samenwerking met The House of Books verloten we 5 exemplaren van Joodse buren! Doe mee met de giveaway!Over de auteur

Daphne van Rijssel (crew)

1 volger
0 boeken
0 favorieten


Reacties op: Joodse buren

 

Gerelateerd

Over

Maria Boonzaaijer

Maria Boonzaaijer

Auteur psychologische romans, stemcoach, zangeres

Gesponsorde boeken