Advertentie

Hebban vandaag

Dossier /

Jubilerende kinderboekenhelden

door Lmcmr 1 reactie
Er is altijd wel iemand jarig, maar soms is de taart bijzonder groot en wordt de Jarige Job extra in het zonnetje gezet. In het jaar 2015 zijn er een aantal jubilerende kinderboekenhelden. Hebban Junior zet ze voor je op een rijtje.

Woezel & Pip 10 jaar!
Guusje Nederhorst bedacht en creëerde deze twee hondjes. In 2005 werd het eerste voorleesboekje uitgebracht. Dat heeft ze niet meer meegemaakt, ze overleed in 2004. In 2007 werd de Guusje Nederhorst Foundation opgericht, opbrengsten worden gebruikt voor hulpbehoevende kinderen.  In 2015 is een nieuwe app ontwikkeld en zijn twee nieuwe kartonnen voorleesboekjes uitgebracht door Uitgeverij Leopold: Allemaal dieren en Blij ... en boos! Ook wordt met de echte jubileumshow 'Overal vriendjes' gevierd dat Woezel & Pip al vijf jaar in het theater spelen. In 2016 wordt zelfs de eerste film van Woezel en Pip uitgebracht.

Rotbeesten 30 jaar!
Rotbeesten van Roald Dahl bestaat dertig jaar en dat wordt gevierd door Uitgeverij De Fontein met het uitbrengen van een speciale jubileumeditie met tekeningen van Quentin Blake. Roald Dahl overleed in 1990. Een gedeelte van de opbrengst van zijn kinderboeken komt ten goede aan Roald Dahls Fantastische Kinderfonds, dat kinderen met hersen- en bloedziekten helpt door onderzoek, maar ook aan apparatuur en vermaak voor de zieke kinderen.

Nijntje 60 jaar!
Tijdens hun vakantie vertelt Dick Bruna zijn oudste zoontje een verhaal over een konijntje en maakt daar tekeningen bij. Zo ontstaat Nijntje in 1955. Dick Bruna maakt geen nieuwe Nijntje-boeken meer. Er verschijnt wel een speciale XL- editie van het prentenboek Het feest van Nijntje. En in het theater kunt u naar het concert ‘Nijntje viert feest!’. Liedjes uit voorgaande musicals zijn aangevuld met nieuwe liedjes van Ivo de Wijs en Henny Vrienten.

Pippi Langkous 70 jaar!  
Astrid Lindgren heeft Pippilotta Victualia Kruizemunta Efraïmsdochter Langkous bedacht toen haar dochter met een longontsteking op bed lag en ze verhalen voor haar verzon. Pippi Langkous is in al die jaren niet ouder dan negen jaar geworden. Samen met haar paard Witje, aapje meneer Nilsson en de buurkinderen maakt ze veel avonturen mee. Uitgeverij Ploegsma heeft een speciale jubileumbundel met alle verhalen uit Pippi Langkous, Pippi Langkous gaat aan boord en Pippi Langkous in Taka-Tukaland uitgebracht, met illustraties van Carl Hollander.  

Met wie van deze jarigen gaan jullie graag een gebakje eten?   Over de auteur

Lmcmr

15 volgers
169 boeken
0 favorieten


Reacties op: Jubilerende kinderboekenhelden

 

Gerelateerd

Gesponsorde boeken