Advertentie

Hebban vandaag

Nieuws /

‘Judas’ wint Hebban Award 2017 voor Beste Non-fictie

Tijdens een live uitzending van het radioprogramma Tijd voor MAX werd de winnaar van de Hebban Award in de categorie Beste Non-fictie bekendgemaakt. ‘Judas’ van Astrid Holleeder kreeg de meeste stemmen in de Beste Boeken van het Jaar-verkiezing in deze categorie en wint daarmee de publieksprijs 2017.


Judas

In krap twee maanden tijd werd Judas het bestverkochte boek van 2016. Er gingen bijna 400 duizend exemplaren over de toonbank. Het verhaal van Astrid Holleeder over haar broer, topcrimineel Willem Holleeder, voerde maandenlang de Bestseller 60 en de populariteitslijsten van Hebban aan.

Hebban-recensent Guy Doms: ‘In dit indrukwekkende en beangstigende familieportret geeft Astrid Holleeder duidelijk weer hoe een gezin, vanaf de ontvoering van Freddy Heineken (in 1983), nooit meer een hechte familie kan zijn. Een boek waarin afkeer, affectie en vergelding elkaar overbluffen.’

Als er één boek is waar je de afgelopen twaalf maanden niet omheen kon, was het Judas en daarmee is het een verdiende winnaar van de Hebban Awards in de categorie Non-Fictie. 

Een dag na de uitreiking van de Hebban Awards 2017 is het nieuwe boek van Astrid Holleeder verkrijgbaar. In Dagboek van een getuige beschrijft Holleeder uitvoerig hoe de beveiliging tegen mogelijke wraakacties door haar broer aan alle kanten faalt. 

Judas van Astrid Holleeder is verschenen bij uitgeverij Lebowski.

De top 10

Er waren 31 boeken in de race voor de Hebban Award voor Beste Non-fictie. Dit is de top 10 in de categorie Beste Non-fictie.

  1. Judas van Astrid Holleeder
  2. Je ziet mij nooit meer terug van Sonja Barend
  3. De levens van Jan Six van Geert Mak
  4. Mindf*ck van Victor Mids en Oscar Verpoort
  5. Born to Run van Bruce Springsteen
  6. Juliana van Jolande Withuis
  7. Sara & Liv van Suzan Hilhorst
  8. Ach, moedertje van Hugo Borst
  9. Thomas Dekker van Thijs Zonneveld
  10. Het boek van vreugde van Z.H. De Dalai Lama, Desmond Tutu en Douglas Abrams

 

De runners-up in de categorie Beste Non-fictie vind je hier

Bekendmaking

De winnaars van de Hebban Awards 2017 werden op donderdag 26 oktober bekendgemaakt tijdens een speciale boekenuitzending van het populaire programma Tijd voor MAX Radio. Hebban-hoofdredacteur Sander Verheijen schoof tussen 18 en 20 uur aan bij presentatrice Elles de Bruin. Tijdens de uitzending werden de winnaars in de verschillende categorieën van de publieksprijs bekendgemaakt, werd er uitgebreid aandacht besteed aan de Hebban Debuutprijs (juryprijs) en kwamen de winnaars van de Hebban Awards aan het woord.

Bekijk hier alle winnaars van de Hebban Awards 2017 (na 20.00 uur)Over de auteur

Hebban Crew

2130 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: ‘Judas’ wint Hebban Award 2017 voor Beste Non-fictie

 

Gerelateerd

Over

Astrid Holleeder

Astrid Holleeder

Astrid Holleeder - de zus van Willem Holleeder - schreef met Judas een verbijste...

Gesponsorde boeken