Meer dan 5,2 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Hebban vandaag

Nieuws /

Judith Visser wint Hebban Literatuur Clubprijs

door Hebban Crew 18 reacties
Het autobiografische ‘Zondagskind’ van Judith Visser is bekroond met de Hebban Literatuur Clubprijs 2018. De tweede roman van de schrijfster die bekend werd als thrillerauteur, is haar meest persoonlijke boek tot nu toe.

Judith Visser wedijverde met auteurs als Arthur Japin, Haruki Murakami en Tommy Wieringa. Met een percentage van 41.96% van de stemmen liet zij de concurrentie echter ver achter zich.  

Zondagskind vertelt het verhaal van een jong meisje dat opgroeit in de jaren tachtig en negentig, een tijd waarin weinig bekend was over autisme. Ook Judith Visser kreeg pas een paar jaar geleden de diagnose het Syndroom van Asperger.  

‘Het is niet zo dat ik op een dag wakker werd en dacht: laat ik eens lekker autobiografisch gaan doen. Het voelt meer alsof ik gewoon echt wat te vertellen heb nu. Bij In seizoenen vond ik het belangrijk om te laten zien hoe dapper mijn moeder geweest is in haar laatste seizoenen, en ik hoopte dat het boek een soort steun zou kunnen zijn voor mensen die in eenzelfde situatie zitten. Zondagskind heb ik geschreven omdat er na afloop van mijn lezingen over autisme steeds werd gevraagd of ik alsjeblieft een boek over mijn jeugd wilde schrijven. Ik heb me er lang tegen verzet, maar toen ik eenmaal toegaf aan het idee ben ik er ook echt vol voor gegaan.’ Lees het volledige interview hier.

Word je enthousiast over Zondagskind, lees dan een fragment en schrijf je in voor een Hebban Leesclub met deze awardwinnende roman! We geven 15 exemplaren weg.

Klik hieronder voor de volledige top 5 van de Hebban Literatuur Clubprijs 2018

Klik hier voor de volledige uitslag

De Hebban Clubprijzen

Na enkele succesvolle edities van de Hebban Awards gaf de redactie het stokje dit jaar door aan de Hebban Clubs. Zij reiken de Hebban Clubprijzen uit, dé awards van de grootste genreliefhebbers op je favoriete boekensite. Na bekendmaking van de shortlists - samengesteld door de Hebban Clubs en met inbreng van hun volgers - konden lezers tussen 16 juli en 5 augustus 2018 stemmen op hun favoriete boeken uit verschillende genres. In totaal werden meer dan 5000 stemmen uitgebracht op de verschillende shortlists.

De bekendmaking van alle Hebban Clubprijzen kun je verwachten op de volgende data:


 

Wil jij zelf een vraag stellen aan de auteur? Laat jouw prangende vraag achter onder dit artikel. De antwoorden vind je binnenkort op Hebban!      Over de auteur

Hebban Crew

2524 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Judith Visser wint Hebban Literatuur Clubprijs

 

Gerelateerd

Over

Judith Visser

Judith Visser

Judith Visser schreef 15 boeken maar is de laatste jaren vooral bekend door haa...

Hebban Spots

Literatuur onder de loep!

569 volgers

De blogspot Literatuur onder de Loep is de opvolger van de vroegere Hebban genreclub Literatuur. Wij vonden het met de ex-ambassadeurs namelijk zo leuk om af en toe boeken en auteurs samen te...