Meer dan 4,0 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid

Hebban vandaag

Review /

Jurken naaien voor de nazi-elite: lees een sneak preview van 'Het rode lint'

door Hebban Crew 1 reactie
Lucy Adlington maakt van het verleden haar werk: naast auteur van historische Young Adult schrijft ze ook non-fictie over sociale geschiedenis en verzamelt ze antieke kostuums. Met 'Het rode lint' wordt ze nu ook naar het Nederlands vertaald. Op Hebban lees je een sneak preview van het hoopvolle verhaal over overleven in Birkenau, en kun je je inschrijven voor de leesclub.

Voor Britse auteur Lucy Adlington zijn historische kleding en de Tweede Wereldoorlog nauw met elkaar verbonden in alles wat ze doet. Ze heeft een vijftal non-fictieboeken op haar naam staan over historische kledij, waaronder drie over beide Wereldoorlogen. Onder het pseudoniem L.J. Adlington schreef ze eveneens vijf YA-boeken waarin heden, verleden en toekomst samensmelten, gecentreerd rond het overleven in een oorlog.

Sinds kort schrijft ze ook jeugdboeken onder haar eigen naam, die zich afspelen tijdens de Tweede Wereldoorlog: Summerland en het net vertaalde The Red Ribbon, dat in het Nederlands als Het rode lint verschijnt (vertaling Marijke Kok). Ook hier blijft kledij een belangrijke rol spelen; het verhaal is gebaseerd op een naaiatelier dat echt bestaan heeft in Auschwitz.

'Inspirerend en ongelofelijk waardevol.' – Heather Morris, auteur van De tatoeëerder van Auschwitz

Het rode lint

De veertienjarige Ella naait jurken voor hooggeplaatste nazi’s in concentratiekamp Berkenwoud. Het leven in het kamp is zwaar, maar dan ontmoet Ella de dromerige Rose. Kan ze haar vertrouwen? Het rode lint dat ze van haar krijgt is het symbool van hoop op een betere toekomst. Een krachtig, hoopvol verhaal over vriendschap en overleven in de meest barre omgeving die je je kunt voorstellen.

Leesfragment

Spreekt het verhaal van Ella en het naaiatelier je aan? Hieronder lees je alvast een sneak preview van het eerste hoofdstuk. Een boek dat mooie discussies op kan leveren in een leesclub! Ook daarvoor kun je je gelukkig meteen inschrijven.

Lees een sneak preview van Het rode lint

De auteur in gesprek

Bij verschijnen van The Red Ribbon in 2017 interviewden Lucy Adlington en Anna Carey (The Making of Mollie) elkaar over de kracht van bepaalde thema's in kinderboeken. Beiden praten ze over de vaak vergeten rol van vrouwen in de geschiedenis en vertellen natuurlijk iets over de inhoud van hun boeken.

Schrijf je in voor de Hebban Leesclub!
Ben je geïnteresseerd in dit boek? Schrijf je dan snel in voor de Hebban Leesclub. We delen 15 exemplaren uit aan gemotiveerde lezers voor een groepsbespreking van dit boek op Hebban.

Een Hebban Leesclub - hoe werkt dat precies? Bezoek het Hebban Leesclub-kanaal Schrijf je in voor de LeesclubnieuwsbriefOver de auteur

Hebban Crew

2386 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Jurken naaien voor de nazi-elite: lees een sneak preview van 'Het rode lint'

 

Gerelateerd

Over

Lucy Adlington

Lucy Adlington

Lucy Adlington is schrijfster, actrice en kostuumhistoricus. Met haar boeken voo...

Hebban Spots

Het rode lint

12 volgers

Welkom bij de leesclub rond 'Het rode lint' van Lucy Adlington (KokBoekencentrum). Onze hashtag is #hebbanleesclub. Heb je een vraag over deze leesclub, mail dan naar: vandaag@hebban.nl. Aansluiten...