Advertentie

Hebban vandaag

Boek van de week /

Kaden, Adare en Valyn gaan de strijd aan

Een monsterlijk dik boek, heerlijk. Zoals het hoort in het fantasygenre. Het bloed van de keizer van Brian Staveley is het eerste deel in Chronicle of the Unhewn Throne.

Nou is het boek 'amper' zeshonderd bladzijden en schijnt het zeer spannend te zijn, dus het zal voor de meesten vast een heftige, maar razendsnelle leessessie worden. Het is voor lezers van George R.R. Martin zeer geschikt, meldt de achterflap, al is die auteursnaam op dit moment wel een vergelijkingsfavoriet. De proloog biedt al wel een ijzige meedogenloosheid, die we van Martin kennen. De redactie heeft het boek net opengeslagen en de proloog is verslonden en deed absoluut smaken naar meer.

De reekstitel is niet meegenomen in de vertaling, lijkt het. Er is geen Nederlandse variant voor Chronicle of the Unhewn Throne te vinden. Het tweede deel, The Providence of Fire, is net in het Engels verschenen en zal ongetwijfeld over een paar maanden in Nederlandse vertaling volgen. Het bloed van de keizer is een fantasydebuut van auteur Brian Staveley, met wie Hebban Fantasy binnenkort een interview doet. Staveley bracht al wel eerder poezie en essays uit, wat een mate van taalgevoeligheid belooft.

Het bloed van de keizer

"Als de keizer van Annoer wordt vermoord, gaan zijn drie kinderen de strijd aan met de schimmige samenzweerders – en de eeuwenoude vijand – die zijn dood veroorzaakten.

Kaden, de troonopvolger, leeft al jarenlang in een afgelegen bergklooster waar hij de ondoorgrondelijke discipline van de monniken van de God Zonder Gezicht probeert te begrijpen. Als er vervolgens een delegatie arriveert om hem naar huis te begeleiden voor zijn kroning, heeft Kaden net genoeg geleerd om zich te realiseren dat er iets niet pluis is.

Ondertussen worstelt zijn zus Adare, politica en minister van Financiën, met de religieuze orde die verantwoordelijk lijkt te zijn voor de moord op haar vader. Het politieke water is echter troebel, en in haar ijver om het recht te doen zegevieren, zit Adare misschien wel achter de verkeerde man aan.

Hun broer Valyn heeft al moeite om in leven te blijven. Hij wist dat de training van de Speerwers – een groep dodelijke elitekrijgers – moeilijk zou zijn. Maar na een aantal vreemde ongelukken is hij ervan overtuigd dat de moordenaars van zijn vader het op hem en zijn familie hebben voorzien. Hij moet zo snel mogelijk weg  om zijn broer te waarschuwen – maar dan moet hij eerst de laatste dodelijke proeve van de Speerwers overleven."Over de auteur

Hebban Fantasy

312 volgers
20 boeken
0 favorieten


Reacties op: Kaden, Adare en Valyn gaan de strijd aan

 

Gerelateerd

Over

Brian Staveley

Brian Staveley

Brian is docent geweest op het gebied van literatuur, religie, geschiedenis en f...

Gesponsorde boeken