Advertentie

Hebban vandaag

Nieuws /

Kees van Kooten stopt met voorlezen

door Hebban Crew 1 reactie
Schrijver, tv-maker en cabaretier Kees van Kooten geeft morgen voor de allerlaatste keer een voorleesvoorstelling. En wel in het Evertshuis in Bodegraven. Dat laat hij weten in het AD.

Zijn officiële laatste voorleesvoorstelling hield Kees van Kooten op 23 januari in Grou. Dat deed hij op verzoek van de in deze Fries plaats wonende Arjen van der Grijn, de grimeur die dertig jaar lang samenwerkte met Van Kooten en Wim de Bie. 'Bodegraven komt daar nóg anoniemer achteraan', aldus Van Kooten. 

Het waren altijd 'literaire avonden' vaak op uitnodiging van boekhandels en bibliotheken. Soms twee per week, maar nooit avond aan avond. 'Ik deed dit voor de promotie van mijn boeken en om nieuwe stukjes te testen: zaten de lach of de ontroering op de juiste plek?', aldus de schrijver. Zowel Grou als Bodegraven had een optreden van Van Kooten 'nog te goed'. Door zijn onverwachte ziekenhuisopname moest hij de voorstelling in beide plaatsen destijds afzeggen. 

Van Kooten zegt het hartstikke leuk te hebben gevonden om al die jaren 'regelmatig maar ongeregeld' contact met het publiek te hebben. 'Doch laten we wel wezen: ik word in augustus 75, opereer tegenwoordig dus met vijf bypasses en raak in een steeds gevaarlijker mate nachtblind.'

Bron: ADOver de auteur

Hebban Crew

2128 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Kees van Kooten stopt met voorlezen

 

Gerelateerd

Over

Kees van Kooten

Kees van Kooten

Kees van Kooten debuteerde in 1968 met Treitertrends in de Haagse Post. Hij wer...

Gesponsorde boeken