Hebban vandaag

Nieuws /

Kenneth Branagh speelt Hercule Poirot

De Britse acteur Sir Kenneth Branagh kruipt in de huid van de Belgische speurder Hercule Poirot in een nieuwe verfilming van Agatha Christies detective Murder on the Orient Express. Branagh neemt tevens de regie voor zijn rekening.

Hercule Poirot werd eerder op het witte doek vertolkt door Peter Ustinov. Op de Britse televisie was het acteur David Suchet die rol van de Belgische held op zich nam. De laatste en meest beroemde verfilming van Murder on the Orient Express dateert uit 1974. De Britse acteur Albert Finney speelde de detective en had Lauren Bacall en Ingrid Bergman als tegenspeelsters. Peter Ustinov was te zien in drie Christie-films, maar Murder on the Orient Express zat daar niet bij. 

In het boek uit 1934 schrijft Agatha Christie over een moord die wordt gepleegd aan boord van de Orient Express, die van Istanbul onderweg is naar Londen. Een Amerikaanse passagier die onder valse naam reisde, wordt levenloos aangetroffen. Poirot ontdekt dat alle treinreizigers op een of andere manier verbonden zijn met de vermoorde Amerikaan en daardoor allemaal verdacht zijn. 

Hilary Strong van Agatha Christie Productions verklaarde tegenover de BBC verheugd te zijn met de casting van Kenneth Branagh. 'Ik kan geen betere regisseur of acteur bedenken die het personage Hercule Poirot tot leven kan brengen.' Branagh speelde in tal van films en tv-series, zoals de detectivereeks Wallander

Bron: BBCOver de auteur

Hebban Crew

2130 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Kenneth Branagh speelt Hercule Poirot

Gesponsorde boeken