Hebban vandaag

Nieuws /

Kinderboeken overheersen Bestseller 60

Een verrassende overname in de nieuwe editie van de Bestseller 60. De nieuwe nummer 1 is het prentenboek 'Speeltuin' van Mies van Hout, dat zij maakte naar aanleiding van de Kinderboekenweek 2015. Daarmee wordt de roman 'Jij zegt het' van Connie Palmen na één week verstoten naar plek acht.

Ook de subtop van deze editie wordt beheerst door kinderboeken. Zo vinden we De Poepfabriek van Marianne Busser & Ron Schröder op plek 2, De Gorgels van Jochem Myjer op plek 3 en Dagboek van een muts - Er was eens... op plek 4. De liefde voor lezen wordt gelukkig nog steeds doorgegeven aan de jonge generatie. Maar liefst 26 boeken behoren tot de categorie kinderboek in deze editie van de Bestseller 60.

Kinderboekenschrijver Andy Griffiths is met vijf boeken terug te vinden in de lijst. Gisteren werd zijn boek De waanzinnige boomhut van 52 verdiepingen door het kinderboekenpanel van De Wereld Draait Door verkozen tot beste kinderboek van 2015. Het boek staat deze week op plek 17 in de Bestseller 60.

De lezer blijkt nog steeds de puntjes op de i te willen zetten, ook wat betreft ons taalgebruik. Op plek 14 staat de vijftiende editie van het Van Dale Groot Woordenboek van de Nederlandse taal. Drie boeken in een gekleurde cassette, dikker dan ooit met 18.000 nieuwe woorden en verklarende lijntekeningen.

Overige nieuwe binnenkomers deze week zijn: Doodgewoon van Bette Westera & Sylvia Weve (plek 11), Weerwolvensoep van Paul van Loon (plek 13), Baron 1898 van Jacques Vriens (plek 22), De geheimen van de Nar van Robin Hobb (plek 27), Is er dan niemand boos? van Toon Tellegen (plek 28), Vrouw van Karl Ove Knausgård (plek 31), Niek de Groot. Brokkenpiloot van Lincoln Peirce (plek 34), Colafonteinen en speterrende verfbommen van Jesse Goossens & Linde Faas (plek 38), Boer Boris en de maaier van Ted van Lieshout & Philip Hopman (plek 41) en Stijn, uitvinder van René van der Velde (plek 52).

Hier vind je de volledige lijst van de Bestseller 60.Over de auteur

Soraya Vink (crew)

4 volgers
0 boeken
0 favorieten


Reacties op: Kinderboeken overheersen Bestseller 60

Gesponsorde boeken