Advertentie

Hebban vandaag

Nieuws /

Klassieker 'Happy Hooker' in nieuw jasje

Ze wordt bestempeld als de bestverkochte Nederlandse schrijfster aller tijden, internationaal nog beroemder dan Mata Hari en Carice van Houten bij elkaar. Dat alles dankzij één boek, waar wereldwijd meer dan 15 miljoen exemplaren van verkocht zijn: De Happy Hooker.

Uitgeefagentschap Gibbon komt, 'speciaal voor Valentijnsdag', met twee titels van Xaviera Hollander. Het gaat om Supersex, een niet eerder in Nederlandse vertaling verschenen boek vol sekstips en een heruitgave van haar cultklassieker De Happy Hooker.

Gibbon noemt De Happy Hooker is 'de vrijmoedige en humoristische autobiografie van een handige zakenvrouw, een schelmenroman over een bevlogen feministe die met succes opkomt voor haar eigen positie'. Dat boek verscheen voor het eerst in 1971 en staat vol verhalen over haar ervaringen als luxe callgirl in New York, waar Hollander, geboren als Vera de Vries, later ook haar eigen bordeel opende. 

De nu 72-jarige Xaviera Hollander die ooit een wedstrijd als Neerlands beste secretaresse won, had vijfendertig jaar lang een adviesrubriek over seksproblemen in het tijdschrift Penthouse, onder de titel Call Me Madam. Sinds het eind van het vorig millennium is ze actief als theaterproducente in Amsterdam, waar ze met haar man ook een Bed&Breakfast bestiert.

Volgens Gibbon geldt het boek Supersex in de Verenigde Staten als 'de beste seksvoorlichting ever'. Geen boek voor fatsoensrakkers, zo wordt gewaarschuwd, 'wel voor levensgenieters'. Het boek is geïllustreerd met erotische tekeningen.

Zowel Supersex als De Happy Hooker wordt op woensdag 17 februari gepresenteerd bij Boekhandel Scheltema in Amsterdam. De boeken worden uitgereikt aan VVD-politica Marja Ruijgrok


foto auteur: Alan MercerOver de auteur

Hebban Crew

2128 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Klassieker 'Happy Hooker' in nieuw jasje

 

Gerelateerd

Gesponsorde boeken