Advertentie

Hebban vandaag

Boek van de week /

Klassieker 'Out of Africa' krijgt vervolg

door Debbie (Hebban Crew) 1 reactie
Meryl Streep en Robert Redford speelden de hoofdrollen in de filmklassieker. Niet iedereen weet dat Out of Africa gebaseerd was op het semi-autobiografische werk van auteur Karen Blixen (1885 - 1962). Nu er een vervolg is, geven we deze klassieker even onbeschaamde aandacht.

In Out of Africa doet Karen Blixen hartstochtelijk verslag van haar avonturen op haar koffieplantage in Kenia en verhaalt ze over de natuur van de Highlands, de mentaliteit van de verschillende stammen, de gewoontes van de Kikuyos, de Somalis en de Masais. Na de scheiding van haar man heeft ze het nog tien jaar vol kunnen houden en een hevige romance kunnen beleven, voordat de koffieplantage failliet ging en ze terug naar Denemarken moest. Het boek is al vaker in het Nederlands verschenen, onder verschillende titels. Deze herdruk zal de Engelstalige titel dragen en de vertaling is herzien.

In de opvolger Het huis aan de Sont kun je lezen hoe het Karen Blixen is vergaan na haar gedwongen vertrek uit Afrika. In Denemarken, in haar geboorteplaats Rungsted, probeerde ze verder te gaan met haar leven, maar Afrika heeft ze nooit helemaal los kunnen laten. Blixen overleed in 1962, op 77-jarige leeftijd, in een ondervoede staat, na jarenlang te hebben verlangd naar een terugkeer naar Kenia. Dolores Thijs schreef Het huis aan de Sont dankzij de vele persoonlijke gesprekken die zij had met een voormalige huishoudster van Rungstedlund, het landgoed van Karen Blixens familie.

Het is absoluut de moeite waard om eerst Out of Africa te lezen, dan de dertig jaar oude film te kijken en ten slotte Het huis aan de Sont te lezen. Dan is de hele cirkel rond. Voor liefhebbers van prachtige literaire romans, van waargebeurde verhalen, van Afrika, van romantiek.Over de auteur

Debbie (Hebban Crew)

942 volgers
400 boeken
7 favoriet
Hebban Crew


Reacties op: Klassieker 'Out of Africa' krijgt vervolg

 

Gerelateerd

Over

Dolores Thijs

Dolores Thijs

Dolores Thijs is journalist en schrijver. Ze debuteerde begin jaren tachtig met...

Karen Blixen

Karen Blixen

Karen Dinesen werd geboren in Rungsted Denemarken, een plaats ten noorden van K...