Advertentie

Hebban vandaag

Nieuws /

Klassieker van Jacques Vriens gekozen als actietitel ‘Geef Mij Maar Een Boek’

door Hebban Crew 1 reactie
Na het succes van de eerste editie dit jaar, wordt de boekhandelsactie Geef Mij Maar Een Boek in 2017 herhaald. Dit keer wordt de klassieker ‘Achtste-groepers huilen niet’ van Jacques Vriens tegen een klein prijsje aangeboden. De stichting achter het initiatief wil jongeren zo kennis laten maken met de kroonjuwelen uit de Nederlandse jeugdliteratuur.


In 2017 staat Achtste-groepers huilen niet van Jacques Vriens centraal tijdens de boekhandelsactie Geef Mij Maar Een Boek. Vanaf vrijdag 10 februari is het jeugdboek voor 2 euro te koop in alle boekhandels van Nederland. Het doel van de actie is om jongeren in Nederland kennis te laten maken met de kroonjuwelen uit de Nederlandse jeugdliteratuur. Ieder jaar kan een nieuw exemplaar gespaard worden voor de eigen boekenplank, want volgens de organisatie maakt lezen ‘slim, vaardig en rijk aan inhoud en verbeelding!’
  

Tijdens de eerste editie van de landelijke actie in 2016 werd meer dan een kwart miljoen exemplaren verkocht van Oorlogswinter van Jan Terlouw. Voor de komende editie viel de keuze op het jeugdboek Achtste-groepers huilen niet, dat vertelt over een klas die te maken krijgt met een ernstig ziek klasgenootje. Daarvan werden tot nog toe 160.000 exemplaren verkocht. Het boek werd bekroond met de Prijs van de Nederlandse Kinderjury. Ook werd het verhaal in 2012 verfilmd. Eerder werk van de prijswinnende auteur Vriens (verschillende Griffels, de Thea Beckmanprijs en de Prijs van de Nederlandse Kinderjury) werd ook al verfilmd: Oorlogsgeheimen was in de bioscoop te zien, van Tien torens diep werd een tv-serie gemaakt. In de afgelopen veertig jaar werden ruim vier miljoen boeken van Jacques Vriens verkocht.

Bron: persbericht Geef Mij Maar Een BoekOver de auteur

Hebban Crew

2128 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Klassieker van Jacques Vriens gekozen als actietitel ‘Geef Mij Maar Een Boek’

 

Gerelateerd

Over

Jacques Vriens

Jacques Vriens

Jacques Vriens ('s Hertogenbosch, 1946) is een van de meest succesvolle Nederlan...

Gesponsorde boeken