Hebban vandaag

Nieuws /

Klassieker versus pageturner

In de nieuwe editie van de Bestseller 60 is er weinig nieuws onder de zon. Met een top tien die vrijwel onveranderd is, heeft de lezer nog steeds een sterke voorkeur voor de auteurs die zich aan de top bevinden.

Tot op 14 juli de nieuwe roman van Harper Lee in de Nederlandse boekwinkel te vinden was. Ga heen, zet een wachter komt de lijst binnengeslopen op plek 30. Na wereldwijde aandacht in de pers en social media is het langverwachte vervolg op de klassieker Spaar de spotvogel een feit. Het is dan ook niet gek dat de eerste roman van Harper Lee een comeback maakt en enkele plekken hoger in de lijst terug te vinden is. Het ziet er naar uit dat de meeste lezers ervoor kiezen om de totale leeservaring rondom Scout Finch en haar oudere broer Jem mee te maken. 

Terwijl de ene schrijfster op 89-jarige leeftijd een eerder geschreven manuscript laat uitbrengen, besloot Marion Pauw voorlopig haar schrijfwerkzaamheden te staken. Het publiek zal het voorlopig moeten doen met de laatstverschenen thriller van Pauw, We moeten je iets vertellen. In het boek wordt het raadselachtige verhaal van Kathelijne verteld, die wel een erg vreemd briefje op haar nachtkastje vindt. Geschreven in haar eigen handschrift. Het boek is de hoogste nieuwe binnenkomer in deze editie van de Bestseller 60 en is terug te vinden op plek 21. 

Tevens is er een comeback voor de thriller De reünie van Simone van der Vlugt. Ter gelegenheid van de verfilming werd er een speciale filmeditie van het boek uitgebracht, die terug te vinden is op plek 54. Het boek verscheen voor het eerst in de Besteller 60 in 2004 en na jaren afwisselend in de lijst verschenen te zijn, neemt het opnieuw een plek in. De reünie staat daarmee in totaal voor de 130e week in de Bestseller 60.

Volgende week zal naar alle waarschijnlijkheid bestsellerauteur E.L. James een comeback maken in de lijst, aangezien de Nederlandse vertaling van haar boek Grey sinds gisteren verkrijgbaar is. 

Hier vind je de volledige lijst van de Bestseller 60.Over de auteur

Soraya Vink (crew)

4 volgers
0 boeken
0 favorieten


Reacties op: Klassieker versus pageturner

Gesponsorde boeken