Hebban vandaag

Dossier /

Klassiekers: Scary Stories to Tell in the Dark - Alvin Schwartz

Alvin Schwartz, geboren op 25 april 1927 in Brooklyn, NY en gestorven op 14 maart 1992 in Princeton, New Jersey, schreef meer dan vijftig boeken. Veel van zijn boeken gingen over folklore en behoren tot het genre 'horror'. De boeken zijn helaas niet vertaald, maar zeer de moeite waard om te lezen, met name zijn boekserie: Scary Stories to Tell in the Dark.

Scary Stories to Tell in the Dark is een boekenserie bestaande uit drie boeken:

  1. Scary Stories to Tell in the Dark (1981)
  2. More Scary Stories to Tell in the Dark ( 1984)
  3. Scary Stories 3: More tales to chill your bones (1994)

De boeken bestaan uit horrorverhalen, duistere wraakactie, bovennatuurlijke verhalen en geweldige illustraties gemaakt door de beroemde illustrator Stephen Gammell. Stephen Gammell maakte de meest gruwelijke en nachtmerrie-achtige illustraties. Perfect passend bij de verhalen van Schwartz en volgens sommigen zijn de verhalen alleen met de tekeningen van Gammell compleet. In 2010 gaf Haper Collins een herziende versie uit met tekeningen van Brett Helquist. Deze waren een stuk kindvriendelijker, dat is waar, maar daarmee werd ook het hart uit de verhalen gesneden. Schwartz liet de Amerikaanse folklore tot leven komen in zijn Scary Stories en met name door de illustraties van Stephen Gammell was lezen met een zaklamp onder de dekens nog nooit zo eng geweest.

(Zie voorbeeld: links Stephen Gammell, rechts Brett Helquist)

Over de auteur en zijn werken

Alvin Schwartz schreef voornamelijk voor kinderen. Hij studeerde journalistiek aan Northwestern University en werkte voor de Binghamton Press van 1951 tot 1955. Tijdens zijn schrijfcarrière publiseerde Schwatz bij verschillende uitgeverijen, waaronder Lippencott Williams & Wilkins, Bantam Books en het zeer bekende Harper Collins. Schwartz was getrouwd en had vier kinderen. Zijn Scary Stories to Tell in the Dark serie is het meest bekend, maar Schwartz heeft nog veel meer geschreven, waaronder: A Twister of Twists, a Tangler of Tongues  (1972) en andere series zoals: TomfooleryWitcracks en  Cross Your Fingers, Spit in Your Hat, dat over bijgeloof ging.

Inhoud Scary Stories to Tell in the Dark
Een aantal jongens en meisjes waren op een avond aanwezig op een feest. Verderop in de straat lag een begraafplaats en ze waren erover aan het praten hoe eng begraafplaatsen waren. 'Ga nooit op een graf staan als het donker is', zei een jongen, 'de persoon die in het graf ligt zal je grijpen.'
'Een graf maakt mij niet bang', zei één van de meisjes. 'Ik doe het nu direct...'

Opmerking redactie: De serie Scary Stories is niet vertaald in het Nederlands, maar wel verkrijgbaar in het Engels.Over de auteur

Natasza Tardio

261 volgers
280 boeken
34 favoriet
Auteur


Reacties op: Klassiekers: Scary Stories to Tell in the Dark - Alvin Schwartz

 

Over

Alvin Schwartz

Alvin Schwartz

Alvin Schwartz, geboren op 25 april 1927 in Brooklyn, NY en gestorven op 14 maar...

Overig


Gesponsorde boeken