Meer dan 5,4 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Hebban vandaag

Nieuws /

Kobo Schrijfwedstrijd 2021 - schrijf een novelle en win een publicatie als Kobo Original!

door Hebban Crew 59 reacties
Schrijf jij graag verhalen en wacht je op een kans om door te breken? Wacht niet langer, schrijf een novelle voor de Kobo Schrijfwedstrijd 2021 en maak kans op een auteurscontract voor zowel een Kobo Original eBook als luisterboek. De winnaar ontvangt daarnaast een Kobo Elipsa, de eerste eReader van Kobo die de mogelijkheid biedt tot het maken van notities. Verdiep je in het thema 'Een (on)gewone relatie' en vertel ons je verhaal.

Om deel te nemen aan de Kobo Schrijfwedstrijd 2021 schrijf je een verhaal van 30.000 tot 40.000 woorden (een novelle). Alle genres zijn toegestaan, als het maar fictie (voor volwassenen) is. Spannende, romantische, originele en creatieve verhalen zoeken we. De deadline voor het inzenden is 1 december, dus je hebt ruim drie maanden de tijd om je verhaal te bedenken en op papier te zetten.

Thema

Het thema van de Kobo Schrijfwedstrijd 2021 is 'Een (on)gewone relatie'. Dit thema kun je zo breed interpreteren als je zelf wilt. Denk er goed over na, doe er iets origineels mee en/of laat je inspireren door actuele discussies. Wie weet kun je een voorbeeld uit jouw directe omgeving gebruiken voor je verhaal of krijg je een idee door een nieuwsbericht. We kijken uit naar verhalen over (on)gewone relaties die prikkelen, nieuwsgierig maken, onze blik verrijken en verschillen overbruggen.

De jurering

De jurering zal gebeuren in twee rondes. Alle ingezonden verhalen worden gelezen door een lezersjury (lezers, let op: de oproep hiervoor verschijnt binnenkort op Hebban!). Met de feedback van deze lezersjury wordt een shortlist van vijf verhalen samengesteld. Een vakkundige eindjury zal zich over deze finalisten buigen en een winnaar aanwijzen. De eindjury zal bestaan uit Ruth van Gessel (Kobo Originals & Kobo Writing Life Manager, Nederland), Marloes Hoogendoorn (Kobo Originals & Kobo Writing Life Coördinator, Nederland) en Debbie van der Zande (Hebban-redacteur en communitymanager). In februari wordt de winnaar van de Kobo Schrijfwedstrijd 2021 bekendgemaakt.

De voorwaarden

Prijs: publicatie als Kobo Original eBook en luisterboek (inclusief redactie) en een Kobo Elipsa

Lengte verhaal: 30.000 tot 40.000 woorden (de lengte van een novelle)

Aantal: iedere deelnemer mag één keer inzenden

Thema: alle fictiegenres zijn toegestaan. Het thema is 'Een (on)gewone relatie' (meer info)

Verhaal: het verhaal is in correct Nederlands geschreven, is nieuw en nog niet eerder ergens gepubliceerd (online of in print)

Deadline: woensdag 1 december 2021 om 1 minuut voor middernacht

Meerdere auteurs: deelnemers mogen samen (met twee of meer personen) een verhaal schrijven en inzenden. Het verhaal hoeft dan maar één keer te worden ingezonden, maar geldt wel voor iedere schrijver afzonderlijk als deelname. Je mag dus niet zowel samen als individueel een verhaal inzenden.

Auteursrecht: het auteursrecht blijft bij de individuele deelnemers

Bekendmaking: het winnende verhaal wordt in februari 2022 bekendgemaakt

Vragen: heb je vragen, mail dan naar vandaag@hebban.nl

Lees de volledige voorwaarden

Je inzending

Je verhaal insturen kan als Word-bestand via onderstaand formulier. De uiterlijke deadline om dat te doen is zaterdag 1 december. Zorg ervoor dat je naam niet in het bestand wordt vermeld. Niet in de eigenschappen, de footer, de header of de titelpagina. We sturen alle inzendingen anoniem uit naar de beide jury's, zodat zij zo objectief mogelijk kunnen lezen en beoordelen. Lees de voorwaarden goed door voordat je inzendt! Maar voor nu: heel veel succes en plezier met het schrijven van jouw novelle rond het thema 'Een (on)gewone relatie'!

Naar het inzendformulier

De Kobo Elipsa

De Kobo Elipsa is de nieuwste en grootste eReader van Kobo, standaard geleverd met een verstelbare sleepcover en een Kobo Stylus voor het maken van aantekeningen. Wel zo handig! Een prettig formaat, comfortabele lichtsterkte en 32 GB aan geheugen maken dit een goede keuze voor mensen die zoeken naar een betrouwbare e-reader.Over de auteur

Hebban Crew

2550 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Kobo Schrijfwedstrijd 2021 - schrijf een novelle en win een publicatie als Kobo Original!