Advertentie

Hebban vandaag

Nieuws /

Koken met kookboekschrijvers op de Libelle Zomerweek

Van maandag 18 tot en met zondag 24 mei is de jaarlijkse Libelle Zomerweek in Almere. Dit jaar zijn er workshops waar je kan koken met de kookboekschrijvers van uitgeverij Nieuw Amsterdam. Zo laat Karin Luiten zien hoe je kan koken zonder zakjes & pakjes.

Kookworkshops
Bij de kookworkshops van uitgeverij Nieuw Amsterdam leer je tips & tricks van bekende kookboekenauteurs. Sabine Koning gaat workshops geven naar aanleiding van haar boek Guilty Pleasures dat in het najaar verschijnt. Je leert pakjes & zakjes de deur uitdoen en zélf koken met Karin Luiten en Tamara Weide vertelt hoe je onbezorgd kan genieten van de zwangerschap. Daarnaast leert Marleen van Es je alles over koken met producten uit de volkstuin, maakt Jolijn Pelgrum heerlijk puur & gezonde recepten en kun je voor een vegetarisch hapje terecht bij de pioniers van Vegatopia. De auteurs wisselen elkaar dagelijks af.
www.nieuwamsterdam.nl

Koken met Karin

Weg met de jojodieetboeken en gehypte superfoods. Gezond en toch lekker koken was nog nooit zo makkelijk! Het recept is oersimpel: gooi alle pakjes en zakjes de deur uit en ga zelf aan de slag. Terug naar gewoon gezond eten zonder gedoe. Want je leeft lekkerder en voelt je beter zónder al die poeders en prefabs vol zout, suiker en smaakversterkers.
www.kokenmetkarin.nl

Eten uit de volkstuin
Er zijn boeken over het houden van een volkstuin en boeken over koken met de oogst uit die tuin, maar geen boek combineert zaaien, oogsten en eten zoals Eten uit de volkstuin. Ingedeeld op seizoen, met aanwijzingen voor moestuinieren en koken: in één moeite door vertelt Marleen van Es je hoe je de bodem kunt bemesten, welke bloemen je kunt eten en wat je met doorgeschoten groente doet. Marleen kookt zoals ze tuiniert: eigenzinnig, niet ingewikkeld en met oog voor kleur en vorm.
www.etenuitdevolkstuin.nl

Vegatopia

Vegatopia - het kookboek
staat boordevol lekkere, originele en (natuurlijk!) vegetarische recepten. De website Vegatopia.com bestaat twintig jaar en daarom vind je in dit jubileumboek niet alleen vele nieuwe recepten - voor bijvoorbeeld de ultieme bietenburger of rookkaasbitterballen - maar ook een aantal favoriete Vegatopiaklassiekers, zoals Indische maiskoekjes en een frambozentaart met lemoncurd en maanzaad. Ook bevat het boek smakelijke tips, bijvoorbeeld voor een geslaagde barbecue zonder vlees of vis, afwisselende lunches, of een bezoek aan de toko.
www.vegatopia.nl

Een broodje in de oven

Met Een broodje in de oven laat Tamara Weide zien welke heerlijke gerechten je tijdens je zwangerschap kunt maken. Het boek begint met een handig overzicht van de belangrijkste voedingsstoffen voor de zwangere vrouw en haar ongeboren kind. Zo zie je niet alleen wat deze stoffen doen in je lichaam, maar ook welke producten en recepten in het boek ze bevatten. De hoofdstukken zijn ingedeeld naar het humeur van de zwangere vrouw, zodat zowel haar omgeving als mom-to-be zich er zeker in zal herkennen. Dit alles prachtig vormgegeven in retrosferen, met een knipoog naar de huiselijke jaren vijftig.

Vegadutchie
Vegan is booming en dat komt door pioniers als Jolijn Pelgrum van Vegadutchie.nl. Met haar blog inspireert ze tienduizenden trouwe lezers om gezonder te eten en bewuste keuzes te maken. In Vegadutchie vind je vele verleidelijke foto's, herkenbare verhalen en praktische variatietips. Het kookboek bevat zowel spannende, nieuwe recepten als bijgewerkte toppers van het blog. Jolijn laat zien dat gezond eten niet alleen heel simpel, maar vooral ontzettend leuk en lekker is. Vegadutchie is 100% vegan, 100% relaxt, 100% genieten! Vegadutchie verschijnt 4 juni.
www.vegadutchie.nlOver de auteur

Natascha van der Stelt

462 volgers
839 boeken
20 favoriet
Auteur


Reacties op: Koken met kookboekschrijvers op de Libelle Zomerweek

 

Gerelateerd

Gesponsorde boeken