Advertentie

Hebban vandaag

Nieuws /

Koninklijke onderscheiding Oomen

Schrijfster Francine Oomen is benoemd tot Officier in de Orde van Oranje-Nassau.

Francine Oomen zit al vijfentwintig jaar in het schrijversvak, maar werd vooral bekend van haar Hoe overleef ik-boeken, waar maar liefst drie miljoen exemplaren van zijn verkocht. Daarmee is ze een van de meest productieve en succesvolle kinderboekenauteurs in ons land. Vanwege dit overweldigende succes heeft de schrijfster een hoge koninklijke onderscheiding gekregen en mag zich vanaf nu Officier in de Orde van Oranje-Nassau noemen. De uitreiking vond plaats tijdens een jubileumfeest in het bijzijn van vrienden en fans.

De 55-jarige Oomen heeft in totaal ruim 130 titels op haar naam staan, waaronder de Hoe overleef ik-serie, de Lena Lijstje-serie en de Sammie-serie. Haar boeken zijn veelvuldig in de prijzen gevallen. Zo kreeg ze zes keer de prijs van de Nederlandse Kinderjury.

2015 is een dubbel bijzonder jaar. Niet alleen is Francine Oomen 25 jaar schrijfster, ook verschijnt komende week een nieuw deel van de populaire serie: Hoe overleef ik met/zonder gescheiden ouders?
In dit deel geeft Oomen antwoord op alle vragen die ze de afgelopen jaren van haar lezers kreeg. Een boek vol tips van hoofdpersoon Rosa van Dijk aan alle fans en hun (gescheiden) ouders hoe om te gaan met een scheiding en de veranderingen die daarbij komen.

FOTO: Gerline de Geus/QueridoOver de auteur

Victoria Farkas

125 volgers
8 boeken
3 favoriet
Auteur


Reacties op: Koninklijke onderscheiding Oomen

 

Gerelateerd

Gesponsorde boeken