Hebban vandaag

Nieuws /

Kookboek van de Maand Augustus: 50 IJslollyrecepten van Cesar en Nadia Roden

‘50 IJslollyrecepten’ van Cesar en Nadia Roden is verkozen tot Boek van de Maand Augustus door culinair journalist Ronald de Nijs en Kookboek-van-het-Jaar-organisator Fusina Verloop. Dankzij ‘50 IJslollyrecepten’ is zelf lekkere ijsjes maken een koud kunstje.

Zelf toffe ijsjes maken zonder ijsmachine

Cesar en Nadia Roden – familie van de wereldberoemde kookboekenschrijfster Claudia Roden – geven in het Kookboek van de Maand Augustus recepten voor toffe, kleurrijke ijsjes op een stokje. Je hebt er géén ijsmachine voor nodig. Een vriezer voldoet.

Lilly Lolly's Ice Kitchen in New York

Zonder enige ervaring begint de New Yorkse Nadia Roden in 2009 Lilly Lolly’s Ice Kitchen, een ijskar met home made ijslolly’s. Ze raakt mede geïnspireerd door de favoriete smaken uit haar jeugd: gerechten die haar moeder Claudia maakte. Hulp krijgt ze van haar neefje Cesar die overkomt uit Londen. Hoewel de ijsjes aanslaan, stopt Nadia met haar bedrijf: ze wil meer tijd doorbrengen met haar dochter.

Ice Kitchen in Londen

Terug in Groot-Brittannië heeft Cesar plannen om ook het Londense publiek kennis te laten maken met de ijsjes. In 2013 begint hij een eigen ijsmakerij – met dank aan de professionele vriezer en ijskar die zijn tante hem stuurt vanuit New York. Hij neemt ook haar bedrijfsnaam over, en kort hem af tot Ice Kitchen.

50 IJslollyrecepten

IJsmakers Nadia en Cesar Roden hebben hun ervaringen in New York en Londen nu gebundeld in ‘50 ijslollyrecepten’. In dit lekker in de hand liggende boekwerkje geven ze praktische tips. Hoe kun je bijvoorbeeld mooie ‘strepen’ in ijsjes maken? En hoe kun je ingrediënten zoals stukjes fruit of kruiden laten ‘zweven’? Na deze introductie volgen een vijftigtal recepten, elk met een foto van het eindresultaat (je zou er zo je tanden in zetten).  ‘50 ijslollyrecepten’ inspireert om te gaan experimenteren met nieuwe smaakcombinaties. Zelf lekkere en fraai ogende ijsjes maken is een koud kunstje.

Lees het volledige artikel op Kookboekennieuws.nl.Over de auteur

Kookboekennwz by Fusina

3 volgers
0 boeken
0 favorieten


Reacties op: Kookboek van de Maand Augustus: 50 IJslollyrecepten van Cesar en Nadia Roden

Gesponsorde boeken