Advertentie

Hebban vandaag

Nieuws /

Kookboek van de Maand Maart: Echt eten 2

Culinair journalist Ronald de Nijs en Kookboek-van-het-Jaar-organisator Fusina Verloop hebben 'Echt eten 2' van Jonathan Karpathios verkozen tot Kookboek van de Maand Maart.
‘Echt eten 2. Eten als Jon in Frankrijk’ is niet het zoveelste Franse kookboek. Karpathios maakte een spannende combinatie van klassiekers én zelf ontwikkelde recepten.


Alvast dromen over de komende vakantie in Frankrijk? Dat kan met Echt eten 2, Als Jon in Frankrijk. In dit Kookboek van de Maand Maart kookt de Nederlandse restaurateur en kookboekenschrijver Jonathan Karpathios met al het moois wat la douce France te bieden heeft. Het boek is de opvolger van Echt Eten, de groenten van Jon.

Voor zijn gerechten laat Karpathios zich niet alleen inspireren door wat de marktkooplui hem te bieden hebben. Ook kan hij gebruikmaken van de rijke oogst uit de moestuin van zijn vrienden. Het inspireert hem tot het bedenken van nieuwe recepten, zoals spitskool met kummelyoghurt en geschaafde radijzen en knolselderijwafels. Daarnaast serveert hij zijn vrienden Franse klassiekers, zoals artisjok barigoule (artisjok op Provençaalse wijze bereid), ratatouille, stoofschotel van konijn en cannellés.

Al deze recepten en nog veel meer heeft hij in zijn nieuwe boek opgenomen. Maar wat is zijn favoriete gerecht uit Echt eten 2? De watermeloencarpaccio met rucola en geitenkaas, zegt Karpathios. Door de watermeloen in de oven te ‘bakken’ krijgt hij een structuur die doet denken aan tomaat of tonijn. En het is, aldus de kookboekenauteur, ook nog eens heel makkelijk te maken.

Echt eten 2, Als Jon in Frankrijk is niet het zoveelste Franse kookboek. Karpathios maakte een spannende combinatie van klassiekers én zelf ontwikkelde recepten die een ding gemeen hebben: de kookboekenauteur heeft zich laten inspireren door zijn geliefde land. Een lekker boek voor thuis, maar ook om mee te nemen op vakantie naar Frankrijk.

Lees hier meer over het Kookboek van de Maand Maart.

www.kookboekvanhetjaar.nlOver de auteur

Natascha van der Stelt

462 volgers
841 boeken
20 favoriet
Auteur


Reacties op: Kookboek van de Maand Maart: Echt eten 2

 

Gerelateerd

Over

Jonathan Karpathios

Jonathan Karpathios

Jonathan Karpathios is eigenaar van het restaurant Vork & Mes in Hoofddorp, ...

Gesponsorde boeken