Advertentie

Hebban vandaag

Nieuws /

Kookboek van de Maand Mei: Morito

Culinair journalist Ronald de Nijs en Kookboek-van-het-Jaar-organisator Fusina Verloop verkozen Morito tot Kookboek van de Maand Mei. Het nieuwe kookboek van Sam & Sam Clark staat vol gerechten voor een mooie zomeravond.

Morito van de Britse Sam & Sam Clark is hét kookboek voor iedereen die graag gerechtjes deelt met zijn of haar tafelgenoten. Heerlijk proeven van tapas die net even anders zijn dan gebruikelijk. Het boek biedt inspiratie voor mooie zomeravonden.  

Morito is de naam van de gelijknamige tapasbar in Londen. Drie jaar geleden begonnen Sam(antha) en Sam(uel) Clark dit restaurant met de Spaanse evenknie ervan in gedachten. Eerder openden ze restaurant Moro, eveneens in de Britse hoofdstad. In deze drukbezochte eetgelegenheid serveren ze geen trendy eten, maar huiselijke mediterrane gerechten en street food. De Clarks bundelden de recepten van Moro in drie kookboeken. Alledrie de uitgaven zijn bij vele thuiskoks over de hele wereld (ook bij de bedenkers van het Kookboek van de Maand) nog altijd zeer gewild.  

Morito
is geheel gewijd aan tapas en mezze. Zo’n 150 recepten voor gerechtjes om te delen, maar die met wat fantasie ook tot een hoofdmaaltijd zijn om te toveren. Met vlees, vis maar ook geheel (en veel!) vegetarisch. De Clarks nemen je met hun gerechten mee op reis naar Spanje, Marokko, Turkije, Libanon en Egypte. En ze geven er steeds hun eigen twist aan.

Lees verder op kookboekvanhetjaar.nl. Hier vind je ook het recept voor Sam’s lievelingsgerecht uit Morito: bietenborani.

Marlene Bijlsma (Kitchen Table Happiness) gaf Morito vier sterren en noemt het in haar Hebban-recensie een vrolijk en kleurrijk boek waar ze zeker vaker uit gaat koken.Over de auteur

Natascha van der Stelt

462 volgers
839 boeken
20 favoriet
Auteur


Reacties op: Kookboek van de Maand Mei: Morito

 

Gerelateerd

Gesponsorde boeken