Hebban vandaag

Nieuws /

Kookboek van de Maand September: De Griekse eilanden

‘De Griekse eilanden’ van Rebecca Seal is verkozen tot Boek van de Maand September door culinair journalist Ronald de Nijs en Kookboek-van-het-Jaar-organisator Fusina Verloop. ‘De Griekse eilanden’ is niet alleen een boek om uit te koken maar ook om mee weg te dromen.

De lekkere lokale keuken van de Griekse eilanden
Zeg je de Griekse keuken, dan denk je meteen aan klassiekers als moussaka. Maar er zijn zoveel meer gerechten te bedenken. De Britse kookboekenschrijver en culinair journalist Rebecca Seal verzamelde tijdens haar reizen langs de Griekse eilanden lokale recepten en bundelde ze tot een kookboek: De Griekse eilanden.

Het boek is ingedeeld in ‘broden & baksels’ (onder andere kaaspasteitjes), ‘mezedes & salades’ (zoals gele spliterwtendip), ‘vis & zeevruchten’ (bijvoorbeeld zeebaars met courgettesaus), ‘vlees’ (kip gebakken in yoghurt), ‘vegetarische gerechten’ (aubergine met feta uit de oven) en tot slot ‘’desserts, zoetigheid & drankjes’ (zoals kruidenthee).

De Griekse keuken heeft met de Italiaanse gemeen dat ze in alle eenvoud heerlijk is. Alle recepten uit De Griekse eilanden zijn makkelijk te bereiden en vereisen slechts een kleine hoeveelheid ingrediënten. Wij waren aangenaam verrast door de watermeloentaart (ja, echt!), het langzaam gegaarde lamsvlees met kikkererwten en aubergine met feta uit de oven.

Lees het volledige artikel op Kookboekennieuws.nl.Over de auteur

Kookboekennwz by Fusina

3 volgers
0 boeken
0 favorieten


Reacties op: Kookboek van de Maand September: De Griekse eilanden

 

Gerelateerd

Over

Rebecca Seal

Rebecca Seal

Rebecca Seal is journalist, redacteur, tv-presentator en auteur. Ze is gespecial...

Gesponsorde boeken