Meer dan 4,9 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Hebban vandaag

Listmania /

Kookboekenweek: 5 wereldse kookboeken verzameld

door Hebban Crew 4 reacties
De Kookboekenweek is de start van een najaar en winter vol gezellig koken en eten. Ren naar de boekhandel om een mooi kookboek te scoren en maak er vervolgens een feestje van in de keuken! Hebban heeft de hele week kookboekentips voor je. Er is een kookboek voor iedereen! Vandaag hebben we vijf wereldse kookboeken voor je.

De keukens van Oekraïne

Auteur: Olia Hercules
Uitgeverij: Kosmos uitgevers

Van geroosterde aubergineboter met tomatentoast, lichte bietenborsjtsj met home made dumplings tot zoete maanzaadcake toe: wie wist hoe verrassend lekker de Oekraïense keuken is? Olia weet als prijswinnende chef met Oekraïense roots als geen ander hoe ze van de klassiekers van haar vaderland frisse en sprankelende gerechten helemaal anno nu maakt. De keukens van Oekraïne bevat als extra prachtige verhalen over de eetgewoontes uit alle windstreken en alle keukens van het land; de binnen- en buitenkeuken. Zo ontdek je hap voor hap de keukens van dit land.

Verschijnt op 29 november

Yoko

Auteur: Yoko Inagaki & Christel van Bree
Uitgeverij: Becht

Yoko geeft een uniek inkijkje in de Japanse keuken en cultuur. Niet alleen door de lekkere gerechten, maar ook door prachtige verhalen en foto's. Door de ogen van Yoko zien we de traditionele kant van Japan, maar ook de moderne invloeden van buitenaf die inmiddels met het land zijn verweven. Om de heerlijkste Japanse gerechten te creëren, bezocht Yoko onder meer misoboerderijen en leerde ze de fijne kneepjes van een ware sojasausgoeroe. Alle gerechten in dit authentiek Japanse kookboek bevatten typische Japanse ingrediënten als sojasaus en miso, en stralen de eenvoud uit die Japan zo kenmerkt.

Verschijnt 16 november

Jiwa

Auteur: Carl Lemette & Mas van Putten
Uitgeverij: Nijgh & Van Ditmar

Wat maakt dat je altijd naar dat ene gerecht blijft terugverlangen, dat dat ene gerecht voor altijd een herinnering blijft of dat je na de eerste hap er gelijk nog één wilt? Mas van der Putten en Carl Lemette ontrafelen hun Indische en Molukse roots en geven traditionele gerechten een lokaal funky nieuw jasje. Van een oldschool dumpling tot een romige dragonfly chicken en gravadlax in sake, dille en Javaanse suiker. Jiwa staat vol Aziatische en Indische gerechten die je in je ziel raken. Jiwa is een kookboek vol gerechten en verhalen die je leren hoe je mensen uit je handen kunt laten eten en hoe je elkaar altijd in je hart kunt sluiten.

Verschenen op 26 oktober

De bijbel van de Turkse keuken

Auteur: Hale Amus
Uitgeverij: Carrera

Van börek tot baklava en van meze en dolmas's en pilav: in De bijbel van de Turkse keuken neemt Hale Amus je mee op reis door de diverse regionale keukens van Turkije. De geografische ligging maakt van Turkije een culinaire schatkamer. Het land wordt aan drie kanten omringd door de Egeïsche, de Zwarte en de Middellandse Zee. Deze unieke ligging, gecombineerd met de migratie van Turken uit Centraal-Azië naar Europa, heeft door de eeuwen heen de identiteit van de Turkse gastronomie gevormd.

Verschenen op 28 oktober

Carpati

Auteur: Irina Georgescu
Uitgeverij: Good Cook Publishing

Culinaire melting pot uit het hart van Oost-Europa. De keukens van Oost-Europa staan al jaren in de belangstelling, en terecht. In deze regio staan authenticiteit en culinaire tradities hoog in het vaandel en verbouwen veel mensen nog steeds zelf hun groenten. Met Carpati maak je kennis met de Roemeense keuken die zich kenmerkt door invloeden uit Griekenland, Turkije en de Slavische landen in het zuiden; maar ook de Oostenrijkse, Hongaarse en Saksische keukens in het noorden.

Verschenen op 9 november

De Kookboekenweek 2022

Ben je dol op lekker eten? En word je heel vrolijk van mooie kookboeken? Dan is de Kookboekenweek écht iets voor jou! De Kookboekenweek is van vrijdag 4 tot en met zondag 13 november.

Over de Kookboekenweek

Welke wereldkeuken vind jij het lekkerst?Over de auteur

Hebban Crew

2488 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Kookboekenweek: 5 wereldse kookboeken verzameld

 

Gerelateerd