Hebban vandaag

Nieuws /

Kookboekenweek: 5 nieuwe kookboeken verzameld

door Hebban Crew 5 reacties
De Kookboekenweek is de start van een najaar en winter vol gezellig koken en eten. Ren naar de boekhandel om een mooi kookboek te scoren en maak er vervolgens een feestje van in de keuken! Hebban heeft de hele week kookboekentips voor je. Er is een kookboek voor iedereen! Vandaag hebben we vijf van de nieuwste kookboeken voor je.

Toetjesbijbel

Auteur: Rutger van den Broek
Uitgeverij: Carrera

Met ruim 300 recepten ben je met dit boek wel even zoet. Wie kijkt er tijdens het avondeten niet uit naar het toetje? In Toetjesbijbel vind je de allerlekkerste toetjesrecepten van toetjes met fruit in de hoofdrol tot een hoofdstuk vol pudding en van Franse klassiekers tot toetjes van over de hele wereld. Van stoofpeerbeignets en sticky toffee cake met butterscotchsaus tot aan slagroom-, chocolade- en rum-rozijnenvla. En van crêpes Suzette en crema Catalana tot aan gegrilde ananas met romige hangop en kokoskruimels. Met dit boek wordt elk toetje een feest!

Verschenen op 3 november

Proefles

Auteur: Joël Broekaert
Uitgeverij: Atlas Contact

In Proefles neemt Joël Broekaert je mee in de wondere wereld van het proeven. Gewapend met pen en vork reist hij als culinair schrijver de wereld over, eet in afgelegen gebieden en in gerenommeerde restaurants. Maar zijn geheime ingrediënt om élke maaltijd lekkerder te maken, is voor iedereen binnen handbereik: aandacht. Broekaert vertelt over het verschil tussen proeven en smaak, over de werking van onze zintuigen, over basissmaken, aroma’s en moleculaire verbindingen. Je eigen keuken wordt een smaaklab waarin je proeven uitvoert met zongedroogde tomaten, chocola, wodka en vanille. In een wervelende combinatie van wetenschap, wonderlijke verhalen, een flinke snuf evolutiebiologie en een vleugje geschiedenis verandert Proefles je leven.

Verschijnt op 18 november

No waste groenten

Auteur: Sophie Gordon
Uitgeverij: Good Cook Publishing

Nog steeds verspillen we te veel voedsel. Een te royale inkoop, verwarring over tht-data, het incorrect bewaren van voedsel of een niet zo frisse aanblik zijn allemaal redenen om goede ingrediënten weg te doen. Met No waste groenten krijg je niet alleen fantastische vegan recepten met groenten (en fruit) in de hoofdrol maar gebruik je alles van de groenten, van wortel tot loof, met verrassende bewaar- en anti-verspillingstips. Van de venkelknol haal je voortaan het groen af voor de venkelthee en ontdek dat overgebleven venkel geweldig is om mee te trekken in bouillon; maak een salade van venkel met koolrabi of eet gnocchi met pesto en geroosterde venkel. Ontdek dat je veel meer kan doen met selderijknol en maak zes verschillende gerechten: onder andere in z’n geheel geroosterd, door de risotto met walnoten of gebakken als steak met chimichurri.

Verschenen op 7 oktober

Het grote wildpluk kookboek

Auteurs: Edwin Florès, Ron Blaauw en Bobby Rust
Uitgeverij: Bertram + de Leeuw uitgevers

Na het succes van Het grote wildplukboek komt wildplukker Edwin Florès met Het wildplukkookboek. Want als na afloop van het wildplukken je mand of tas gevuld is met bessen, noten, bloemen of paddenstoelen, hoe verwerk je deze dan tot een lekkere maaltijd? In bijna 300 recepten laat Edwin Florès samen met topkok Ron Blaauw en Bobby Rust van Ron Gastrobar zien hoe je de inhoud van je wildplukmand verwerkt in en tot de meest heerlijke gerechten.

Verschenen op 19 oktober

Voer

Auteur: Tobias Camman
Uitgeverij: Blossom Books BOLD

Allround alleskunner en beroepssnob Tobias Camman liet via Instagram vaak zien hoe goed hij kan koken, maar echt hoge ogen gooide hij toen hij in De Fomoshow Michelinsterrenchef Peter Gast wist te imponeren met zijn zelfbedachte gerecht. Het idee voor een kookboek werd geboren. Voer is hét kookboek voor iedereen die af en toe in de keuken staat en weet wat hij of zij aan het doen is, maar net een stapje verder wil gaan. Tobias verrast met bijzondere technieken en nieuwe smaakcombinaties. Hij geeft klassieke gerechten een eigentijdse twist en is een meester in het opdienen. De algemene deler van dit alles: écht moeilijk wordt het nooit. Met Voer kan iedere thuiskok een hoogwaardig gerecht met hoog restaurantgehalte opdienen aan de keukentafel.

Verschenen op 18 oktober

De Kookboekenweek 2022

Ben je dol op lekker eten? En word je heel vrolijk van mooie kookboeken? Dan is de Kookboekenweek écht iets voor jou! De Kookboekenweek is van vrijdag 4 tot en met zondag 13 november.

Over de Kookboekenweek

Wat is jouw meest recente aanwinst qua kookboeken?



Over de auteur

Hebban Crew

2385 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Kookboekenweek: 5 nieuwe kookboeken verzameld

 

Gerelateerd


Gesponsorde boeken