Meer dan 4,8 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Hebban vandaag

Listmania /

Kookboekenweek: 5 vega(n) kookboeken verzameld

door Hebban Crew 1 reactie
De Kookboekenweek is de start van een najaar en winter vol gezellig koken en eten. Ren naar de boekhandel om een mooi kookboek te scoren en maak er vervolgens een feestje van in de keuken! Hebban heeft de hele week kookboekentips voor je. Er is een kookboek voor iedereen! Vandaag hebben we vijf vega(n) kookboeken voor je.

The Korean Vegan

Auteur: Joanne Lee Molinaro
Uitgeverij: Carrera

De belangrijkste ingrediënten van de authentiek-Koreaanse gerechten uit de jeugd van Joanne Lee Molinaro – online beter bekend als 'the Korean Vegan' – zijn helemaal plantbased. Het zijn juist de Koreaanse doenjang (gefermenteerde sojaboonpasta), gochujang (chilipeperpasta), dashima (zeewier) die zich perfect lenen voor veganistische gerechten vol smaakexplosies om nooit meer te vergeten. Immigrantendochter Joanne deelt de recepten die haar familiegeschiedenis en haarzelf vormden – maar dan 100% vegan. Sommige gerechten komen recht uit haar jeugd, zoals Jjajangmyun, de rijke Koreaans-Chinese zwarte bonen-noedels die ze op haar verjaardag at.

Verschenen op 8 november

TLV Vegan

Auteur: Jigal Krant
Uitgeverij: Nijgh & Van Ditmar

Jigal Krant brengt met TLV Vegan een eerbetoon aan de omvangrijke veganistische scene in Tel Aviv. TLV Vegan is zowel een verzameling recepten als een intrigerende poging te achterhalen waarom uitgerekend Tel Aviv is uitgegroeid tot de veganistische hoofdstad van de wereld. Als relatieve buitenstaander beschrijft Jigal de veganistische wereld met prettige journalistieke nuchterheid. TLV Vegan is luchtig geschreven, zonder belerende toon of missiedrang. Naast een verzameling recepten om van te watertanden (die welhaast onopgemerkt vegan zijn) is TLV Vegan een journalistieke zoektocht naar de aanjagers van de veganistische revolutie in het land zonder melk en honing. De sprekende beelden van Vincent van den Hoogen maken TLV Vegan naast een kook- en leesboek, ook een aantrekkelijk koffietafelboek.

Verschenen in 2021

Veganbijbel

Auteur: Green Happiness
Uitgeverij: Carrera

Met meer dan 150 gerechten laat Tessa Moorman van The Green Happiness in Veganbijbel de oneindige mogelijkheden van de plantaardig eten zien. Aan de hand van heldere instructies en stap-voor-stapfotografie leer je alles over het maken van de lekkerste plantaardige gerechten. Van bietenburgers tot chocolademousse en van pompoenlasagne tot kaneelbroodjes. Veganbijbel is voor zowel de beginnende als de gevorderde kok een verrassend en leerzaam naslagwerk.

Verschenen in 2021

Vleesch

Auteur: De Vegetarische Slager, Jose van Mil en Fleur van Mil
Uitgeverij: Nijgh & Van Ditmar

In Vleesch vind je honderd heerlijcke recepten voor de vleesliefhebber. De recepten zijn verdeeld over vijf eetmomenten: ontbijt, brunch & lunch, lecker snacken, doordeweecks, weeckend en tradities. Vleesch biedt tips en tricks om traditionele feel good-gerechten te hacken, zodat je dankzij De Vegetarische Slager nog steeds je favoriete (familie-) recepten op tafel zet. Op z’n plantaardigst, zonder iets in te leveren aan smaack en beleving.

Verschenen in 2021

Easy curry vega

Auteur: Madhur Jaffrey
Uitgeverij: Fontaine Uitgevers

Als je wilt weten wat de Indiase keuken aan vegetarische gerechten te bieden heeft en hoe je deze gerechten op een eenvoudige manier zelf kunt bereiden – volkomen authentiek en klaar in een paar minuten – pak dan Easy curry vega erbij. Je vindt in de Indiase keuken misschien wel de meest smaakvolle en gevarieerde gerechten ter wereld. Madhur Jaffrey is een autoriteit als het gaat om Indiaas eten – ze wordt ook niet voor niets de koningin van de curry's genoemd. Met haar vegetarische gerechten; authentieke dals, smaakvolle curry's, verrukkelijke roerbakgerechten en fantastische dosa's, snacks en bijgerechten, bewijst Jaffrey nog maar eens hoe gemakkelijk het is thuis authentiek Indiaas eten te koken.

Verschenen op 8 november

De Kookboekenweek 2022

Ben je dol op lekker eten? En word je heel vrolijk van mooie kookboeken? Dan is de Kookboekenweek écht iets voor jou! De Kookboekenweek is van vrijdag 4 tot en met zondag 13 november.

Over de Kookboekenweek

Eet jij graag plantaardig en zo ja, wat is je lievelingsgerecht?Over de auteur

Hebban Crew

2483 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Kookboekenweek: 5 vega(n) kookboeken verzameld

 

Gerelateerd