Advertentie

Hebban vandaag

Nieuws /

Kort geding om schaatsboek ingetrokken

Het kort geding dat oud-schaatser Hans van Helden had aangespannen tegen sportjournalist Erik Dijkstra gaat niet door. Van Helden ziet af van de zaak, meldt de Telegraaf.

De ongeautoriseerde biografie van Erik Dijkstra over Hans van Helden, Hoe sterk is de eenzame schaatse', blijft gewoon verkrijgbaar.  De zitting over de ongeautoriseerde sportbiografie stond gepland voor vandaag. Nadat de programmamaker bewijsstukken had ingeleverd, kwam de advocaat van Van Helden gistermiddag met het bericht dat de zaak is ingetrokken.

Erik Dijkstra laat aan de Telegraaf weten 'opgelucht' te zijn dat er geen rechtszaak komt. 'Tegelijkertijd ook verdrietig dat het zo gelopen is. Het was allemaal niet nodig geweest.' Volgens Dijkstra heeft hij 'een eerlijk boek geschrven dat het licht ten volle kan verdragen.' De journalist ziet het boek eerder als 'een monumentje voor een unieke einzelgänger'.

In 'Hoe sterk is de eenzame schaatser' verhaalt Dijkstra over Hans van Helden, schaatsheld uit de jaren zestig en zeventig. Hij won twee keer het NK Allround en drie keer brons op de Olympische Spelen van 1976. Na het beëindigen van zijn Nederlandse schaatscarrière eind jaren tachtig trok de sportman zich terug in Frankrijk. Dijkstra spoorde hem op en bracht in oktober een onaangekondigd bezoek. Van Helden was ontevreden over het boek en wilde aanvankelijk een rectificatie en een publicatieverbod.'

Bron: De Telegraaf
Over de auteur

Hebban Crew

2130 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Kort geding om schaatsboek ingetrokken

 

Gerelateerd

Gesponsorde boeken