Hebban vandaag

Nieuws /

YouTube stimuleert boekenverkoop en ander kort nieuws

In kort boekennieuws van 28 december 2015: Zuid-Afrikaanse auteur Chris Barnard overleden, Harry van Bommel haalt boek niet uit de handel en YouTube stimuleert boekenverkoop.

Chris Barnard overleden (76)

De Zuid-Afrikaanse auteur Chris Barnard overleed vandaag op 76-jarige leeftijd aan een hartaanval. Hij schreef meerdere romans en korte verhalen, waarvan een klein deel ook vertaald is in het Nederlands, waaronder Boele van het blauwe water (1970). Het is nog slechts tweedehands te vinden.

(Bron: De Telegraaf)

Surinamers in de polder niet uit de handel

In het boek Surinamers in de polder van SP-kamerlid Harry van Bommel vertellen vijftien Surinaamse Nederlanders over hun komst naar Nederland, hun ervaringen en hun visie op het land. Ook televisiemaker Prem Radhakishun komt aan de beurt. Prem gebruikt het woord 'negers' voor onder andere de Amerikaanse president en presentator Humberto Tan. Dat was voor Stichting Eer en Herstel reden om zondag een exemplaar in brand te steken op De Dam. Van Bommel is geenszins van plan het boek uit de handel te halen of censuur toe te passen, maar wil wel graag met de demonstranten in gesprek.

(Bron: Nu.nl)


YouTube stimuleert boekverkoop

In de Verenigde Staten is een lichte groei van de boekverkoop merkbaar. Een aantal opmerkelijke ontwikkelingen zijn de beslissing van succesvolle e-boekauteurs om hun boek toch ook in fysieke vorm uit te geven, het succes van kleurboeken voor volwassenen en populaire YouTubers die een boek uitbrengen. Een voorbeeld van een succesvolle Nederlandse vlogger die een boek heeft geschreven is Enzo Knol. Zijn boek Knolpower is alleen via zijn eigen website leverbaar en negeert de reguliere verkoopkanalen.

(Bron: Emerce)Over de auteur

Debbie (Hebban Crew)

941 volgers
410 boeken
7 favoriet
Hebban Crew


Reacties op: YouTube stimuleert boekenverkoop en ander kort nieuws

Gesponsorde boeken