Hebban vandaag

Nieuws /

Krantenbericht over partnermoord leidt tot thriller

door Hebban Crew 2 reacties
Schrijfster Corine Hartman las een paar jaar geleden een krantenbericht over een partnermoord. 'Niemand in de omgeving van het gezin begreep waarom de man zijn vrouw had vermoord: een voor de buitenwereld perfect gezin, drie kinderen, mooie villa, alles dik voor elkaar. Schijnbaar.' Dit gegeven inspireerde haar tot de binnenkort te verschijnen thriller 'Een vlaag van waanzin'.

Corine Hartman: '
Wat mij het meest opviel in het bericht en wat mij deed besluiten alle informatie over deze moord te bewaren, waren de bizarre details van de moord waarbij de man zeer planmatig te werk leek te gaan. Ik zag de scène meteen voor me en heb deze ook in het boek verwerkt. Wat brengt een ogenschijnlijk succesvolle, normale man tot een dergelijke daad, dat is de vraag die mij mateloos boeit en mijn grote inspiratie was voor het schrijven van dit boek.'
 
De schrijfster zegt dat ze veel research gedaan naar het thema partnermoord. 'Daarbij kwam ik nog iets tegen dat me opviel, en dat heb ik een van de personages in het boek laten verwoorden': 
Hij had er boeken op nageslagen en ontdekte dat er in films veel aandacht is voor op wraak beluste vrouwen, met daarbij meteen het beeld van hoe Glenn Close uit dat bad omhoogkwam toen iedereen dacht dat ze al dood was. Er waren genoeg films over affaires, die op de een of andere manier altijd uit de klauwen liepen met fatale gevolgen. A perfect murder, bijvoorbeeld. Alweer Michael Douglas. Toeval?
 
Maar films waarbij een man zijn echtgenote doodt en geld geen rol speelt… dat motief kon bij Anthonie toch in elk geval geschrapt worden. Nee, hij zocht het meer in de sfeer van jaloezie, zijn broer was niet voor niets zo opgefokt toen hij een beetje met Romée flirtte. Fracture, bedacht hij. Waarin Anthony (toeval?) Hopkins afrekent met zijn echtgenote, die een affaire heeft. Topfilm. Al lijkt Hopkins’ berekende wraak in niets op de wanhoopsdaad van zijn broer.'
 
Corine Hartman (1964) schreef ruim vijftien thrillers. Een vlaag van waanzin is haar eerste thriller gebaseerd op een waargebeurd familiedrama. Nederland telt elk jaar zo’n veertig partnerdodingen. De afgelopen tien jaar hebben ruwweg tweehonderdvijftig kinderen hierdoor een biologische ouder verloren. Hartman raadpleegde onder meer publicaties van het ministerie van Justitie, een onderzoek van het UMC Utrecht naar partnerdoding, een studie naar kinderdoding en dossiers van personen die het slachtoffer werden van een familiedrama. 
 
In Een vlaag van waanzin dat op 4 februari verschijnt bij uitgeverij Cargo schrijft Hartman over de familie Van Baerle. 
Voor de buitenwereld vormen ze een perfect gezin: Anthonie en Romée van Baerle en hun drie kinderen. Ze wonen in een villa met zwembad. Hij is een succesvolle ondernemer, zij een toegewijde yogalerares. Maar dan krijgt Anthonie van zijn vrouw te horen dat ze hem gaat verlaten. Romée is verliefd op een ander en wil een tijdje op zichzelf gaan wonen om afstand te nemen. 
Die nacht vermoordt Anthonie zijn vrouw.


Over de auteur

Hebban Crew

2125 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Krantenbericht over partnermoord leidt tot thriller

 

Gerelateerd

Over

Corine Hartman

Corine Hartman

Met meerdere Gouden Strop-nominaties en Hebban/Crimezone Awards in haar bezit, g...

Gesponsorde boeken