Hebban vandaag

Nieuws /

Krijg een sneak preview van de 20 jaar oude moordzaak uit '23 seconden'

door Hebban Crew 2 reacties
Op de valreep verscheen in 2019 de roman '23 seconden' van Kees van Beijnum. Na een breed oeuvre te hebben neergezet, keert de auteur terug huiswaarts. Hij combineert zijn literaire talent met het Amsterdam van zijn jeugd en zijn liefde voor gereconstrueerde misdaadverhalen en -scenario's. Het resultaat is een indringende misdaadroman.

Als auteur is Kees van Beijnum niet vast te pinnen. Hij debuteerde in 1991 met Over het IJ, een reconstructie van de 'brievenbusmoord' uit 1989. Daarna maakte hij de overstap naar fictie en verraste met zijn derde boek weer met het semi-autobiografische Dichter op de Zeedijk. Intussen schreef hij ook scenario's voor maar liefst twee verfilmingen over de Heineken-ontvoering. Voor zijn beroemde (en eveneens verfilmde) Oesters van Nam Kee bleef hij in het heden, terwijl hij voor De offers uit 2017 in het Japan van net na de Tweede Wereldoorlog dook.

Met 23 seconden begeeft Van Beijnum zich op bekend terrein. Het boek is een onverhulde ode aan Amsterdam, dat van nu en twintig jaar geleden. De jonge vrouw die de plot drijft gaat op zoek naar de feiten achter een moord uit het verleden. In het geval van Anne betekende de roemruchte 'hamermoord' echter de dood van haar moeder, en is het vooral haar innerlijke zoektocht die haar drijft.

'Uitgebreid uitgewerkte personages, de spanning weten vast te houden tot het einde, een precieze mix tussen dialoog en vertelling… Van Beijnum weet als geen ander hoe hij dit soort technieken moet inzetten.' - 4 **** Hebban-recensie van Eeke.

Leesfragment

Ben jij een literatuurlezer die houdt van een dosis spanning, of een thrillerlezer die houdt van extra diepgang? Beide groepen kunnen uitstekend genieten van 23 seconden van Kees van Beijnum. Weet je het nog niet zeker? Lees een sneak preview op Hebban:

Lees hier de eerste bladzijden van 23 seconden

Het boek

Twintig jaar na de geruchtmakende ‘hamermoord’ op haar moeder, een Amsterdamse raamprostituee, keert de jonge schrijfster Anne terug naar de Amsterdamse Wallen. Van haar uitgever heeft ze een voorschot gekregen om een boek over haar bijzondere jeugd te schrijven.

Annes zoektocht naar de wortels van haar eigen bestaan, werpen steeds meer vragen op over de moord op haar moeder. Vastbesloten om het mysterie te ontrafelen, daalt ze dieper en dieper af in de duistere wereld van haar verleden. Als ze contact zoekt met de moordenaar, zijn de gevolgen niet meer te overzien.

De ontrafeling van het mysterie is verbluffend knap verweven met het aangrijpende verhaal over de fotograaf Hayo, Annes te jong gestorven jeugdliefde.

Winactie

Wil jij een van de 5 exemplaren winnen die we van 23 seconden mogen verloten? Ga direct naar ons winactieformulier om de vraag te beantwoorden en je gegevens in te vullen, en wie weet ben jij een van de gelukkige winnaars.

Heb je de sneak preview goed doorgelezen? Dat kan je helpen bij het beantwoorden van de vraag!

Naar de winactieOver de auteur

Hebban Crew

2366 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Krijg een sneak preview van de 20 jaar oude moordzaak uit '23 seconden'

 

Gerelateerd

Over

Kees van Beijnum

Kees van Beijnum

Kees van Beijnum (Amsterdam, 1954) is een Nederlandse auteur. Hij debuteerde in ...