Advertentie

Hebban vandaag

Nieuws /

Kringloop kan 'Vijftig Tinten' niet aan

Een kringloopwinkel weigert doorgaans niet al te gauw aangeboden goederen. Maar bij de kringloop in het Britse Swansea wordt men bedolven onder de stapels 'Vijftig Tinten'.

Phil Broadhurst, eigenaar van de kringloopwinkel, vraagt de bezoekers om geen boeken van de Vijftig Tinten-trilogie, de hit van schrijfster E.L. James, meer binnen te brengen. 'Wij zijn erg blij met elke gift die u als welwillende gever doet, maar boeken van de Vijftig Tinten-trilogie en LP’s van de jaren zestig en zeventig hebben we intussen wel even genoeg op voorraad.’

'Ons overschot aan Vijftig Tinten Grijs is zo groot, dat we een grens moeten trekken. Stop met deze boeken te doneren, alstublieft.’ Hoewel vele boeken makkelijk te recyclen zijn, ligt dat bij James' erotica-reeks anders. Omdat de boeken op een aparte wijze gebonden zijn, is het lastig om er opnieuw een papierproduct van te maken. Elk boek dat binnenkomt in de kringloopwinkel, moet dus ook weer verkocht worden.

Waarom mensen hun boek van de hand doen, is volgens Broadhurst niet zo heel moeilijk te raden. ‘Mensen schamen zich dat ze het boek gelezen hebben en willen er zo snel mogelijk vanaf. Maar wij zijn stilaan een rusthuis voor Vijftig Tinten aan het worden.' De kringloopwinkel heeft een muur van Vijftig Tinten opgetrokken om aan te tonen hoe groot het overschot is.

(Bron: de Standaard)Over de auteur

Hebban Crew

2125 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Kringloop kan 'Vijftig Tinten' niet aan

 

Gerelateerd

Over

E.L. James

E.L. James

E.L. James werkte tot voor kort als uitvoerend televisieproducent in Londen. Ze ...

Gesponsorde boeken