Meer dan 4,8 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Hebban vandaag

Interview /

Krista van der Hulst heeft veel ideeën op het gebied van Chicklit

door Dennis van Elten 1 reactie


Wat zouden vrienden over Krista van der Hulst zeggen?
Daar ben ik zelf ook wel benieuwd naar ;) Ik denk dat ze me een veelzijdige, enthousiaste en ondernemende maar rustige iemand vinden die graag goed voorbereid is.

Wat voor boeken liggen op jouw nachtkastje?
Ik lees vaak diverse boeken door elkaar. Meestal ligt één boek beneden en één op mijn nachtkastje. Vaak een thriller of roman beneden en boven een Chicklit. Als ik het andersom doe, slaap ik slecht…..

Hoe voelde het om je eerste boek in je handen te houden?
Dat is bijna niet te beschrijven, hoewel ik dat natuurlijk zou moeten kunnen, nu ik officieel schrijver ben… Het drong eigenlijk niet meteen tot me door. Het is wel echt een droom die uitkomt en dat maakt het ook een beetje onwerkelijk. Het voelde in ieder geval fantastisch en dat doet het nog steeds elke keer als ik hem in de boekenkast zie staan of ergens zie liggen.

Kun je wat meer over Dwaze dates of echte liefde vertellen?
Dwaze dates of echte liefde is het verhaal van Lieke die na een verbroken relatie weer het dating-leven induikt met haar beste vriendinnen Andrea en Natascha. Daarnaast krijgt Lieke op haar werk bij een vrouwenblad een grote kans, maar worstelt met de uitwerking daarvan. Verder gebeurt er van alles in haar waterpolo team en met haar ouders en zus wat een compleet boek maakt waarin grappige en herkenbare situaties afgewisseld worden met pikantere en serieuzere zaken.

Waar kwam de inspiratie voor dit boek vandaan?
Ik haal inspiratie uit alles wat er om me heen gebeurt en wat ik hoor van vriendinnen. Natuurlijk heb ik zelf ook een leven (gehad) met daten, werk, relaties en familie. Er zijn een paar scenes in het boek die voor mijn omgeving zeker herkenbaar zijn, maar het meeste is een hoop fantasie. Soms gebaseerd op iets dat ik iemand hoorde zeggen of een bepaalde blik of handeling en soms compleet verzonnen.

Hoe reageert je omgeving op je eerste boek?
Heel positief. Natuurlijk is het niet het genre voor iedereen uit mijn omgeving, maar zelfs van veel mannen hoor ik positieve geluiden. Die vinden de pikantere stukjes meestal wel interessant ;) De meeste mensen vinden het gewoon heel erg leuk en knap dat ik een boek heb geschreven. Ik vind het vooral leuk om te horen dat de mensen die normaal nauwelijks lezen, mijn boek hebben gekocht en het niet weg konden leggen. Ik krijg veel vragen over een tweede boek en dat is natuurlijk het grootste compliment dat je kunt krijgen.

Hoe is jou leven als schrijver begonnen?
Ik schreef al toen ik heel jong was. Dat begon met stukjes voor de schoolkrant op de basisschool en verslagen van vakanties toen ik een jaar of 8-9 was. Echte verhalen begon ik te schrijven in mijn middelbare schooltijd. Pas zo’n drie jaar terug ben ik er echt professioneel mee bezig en ik vind dat mijn leven als schrijver officieel begonnen is op 14 februari dit jaar met de lancering van mijn eerste boek. Ik heb schrijven altijd leuk gevonden als uitlaatklep van mijn fantasie. En zo is het nog steeds.

Wat trekt jou als eerste aan in een boek?
Als ik zelf een boek lees trekt mij vooral actie aan in het begin. Boeken waarin na 1/3 nog steeds niets is gebeurd of niet duidelijk is waar het over gaat, leg ik weg. En de actie kan ook een ontwikkeling van personage zijn bijvoorbeeld. Ik hou van boeken, waarin je meteen helemaal in het verhaal zit en wordt meegesleept. Daarbij helpt een leuk of interessant hoofdpersonage.

In welk genre zou jij nog een boek willen schrijven?
Voorlopig heb ik veel ideeën op het gebied van Chicklit, maar ik zou ook graag een thriller willen schrijven ooit. Korte verhalen die ik schrijf zijn voornamelijk in dat genre.

Wat kunnen wij in de toekomst van Krista van der Hulst verwachten?
Ik hoop nog heel veel boeken. Als het aan mij ligt in ieder geval wel. Mijn tweede boek is al een heel eind op weg, dus ik hoop dat het over niet te lange tijd ook beschikbaar komt.

Heb je nog een korte boodschap aan onze lezers?
Blijf lekker lezen! En als je van een divers boekenlandschap houdt; lees ook eens iets van een onbekend of debuterend auteur. Zo krijgen zij ook een kans in deze moeilijke markt en ontdek je vast een aantal pareltjes.Over de auteur

Dennis van Elten

52 volgers
246 boeken
4 favoriet
Auteur


Reacties op: Krista van der Hulst heeft veel ideeën op het gebied van Chicklit

 

Gerelateerd

Over

Krista van der Hulst

Krista van der Hulst

kristavanderhulst.nl Ik ben Krista van der Hulst geboren in 1981 in Obdam. Ik w...