Advertentie

Hebban vandaag

Nieuws /

Laatste update: Augustus Klassieke Literatuur Maand

Augustus telt nog maar drie dagen en dat betekent ook dat Augustus Klassieke Literatuur Maand ten einde loopt. Initiatiefneemster Sandra, eigenaresse van de blog 'Sandra schrijft en leest', blikt terug op de afgelopen weken.

'In juni besloot ik om de gehele maand augustus alleen maar klassieke literatuur te lezen en recenseren voor mijn boekenblog. In juli vroeg ik op social media of er wellicht mensen waren die mee wilden doen met 1 boek of 2 boeken. Mijn doel was om mensen te attenderen op de klassieke literatuur en eens de sprong te wagen om een klassieker te (her)lezen. Daarbij benadrukte ik keer op keer dat het vooral leuk moest zijn.  

Nu, eind augustus, durf ik te zeggen dat mijn initiatief meer dan geslaagd is, het is op social media opgepakt door uitgevers, boekenwinkels, diverse bibliotheken en uiteraard door alle deelnemers zelf, en voor zover ik nu kan zien hebben wij met zijn allen ruim 50 klassiekers gelezen. Doordat veel deelnemers een recensie plaatsten over de door hen gelezen klassieker is alles zeer beeldend geworden, je leest in de recensie hoe een deelnemer genoten heeft, of juist niet, en gaat op deze manier echt de dialoog met elkaar aan.

De 3 dingen in augustus die voor mij zeker de "kers op de taart" waren:

1) een boekenblogger stuurde mij een boek toe als dank voor het organiseren van Augustus Klassieke Literatuur Maand.
2) twee boekenbloggers hebben n.a.v. mijn initiatief september tot "ik lees Frans" maand uitgeroepen en oktober tot "ik lees Engels" maand (aan deze laatste doe ik mee).
3) in totaal waren er ruim 60 deelnemers voor beide winacties, enorm veel, veel meer dan ik had verwacht.
 
Komt er een Augustus Klassieke Literatuur Maand in 2015? Jazeker, maar ik ga jullie verrassen met een totaal andere vorm.
      
Tot slot wil ik alle deelnemers, Uitgeverij Atlascontact, Uitgeverij De Bezige Bij én Hebban danken voor het steunen van mijn initiatief!'

Sandra.
www.sandraschrijftenleest.wordpress.comOver de auteur

Hebban Crew

2142 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Laatste update: Augustus Klassieke Literatuur Maand