Advertentie

Hebban vandaag

Nieuws /

Landelijke aftrap Jaar van het Boek

door Hebban Crew 4 reacties
Minister Jet Bussemaker van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap geeft vanmiddag om 4 uur het officiële startsein voor 2016 Jaar van het Boek. Dat gebeurt in aanwezigheid van vele prominente Nederlanders uit de wereld van cultuur in het algemeen en boeken in het bijzonder.

Columnist Nico Dijkshoorn zal tijdens de bijeenkomst een ‘Ode aan het Boek’ brengen. De lancering vindt plaats in de toepasselijke 'boekige' locatie van bibliotheek Amstelland / Boekhandel Venstra in Amstelveen.

De landelijke aftrap vormt het startsein voor vele activiteiten die het hele jaar door zowel nationaal als lokaal worden georganiseerd om boeken in de schijnwerpers te zetten. Dat kunnen bestaande activiteiten zijn die een Jaar van het Boek-stempel krijgen of volledig nieuwe initiatieven, zoals de Hebban Reading Challenge. Een belangrijk onderdeel van het Jaar van het Boek is de Verkiezing van het Belangrijkste boek. Alle Nederlanders wordt gevraagd hun stem uit te bregen tijdens deze verkiezing, die duurt van april tot en met september. 

De Koninklijke Bibliotheek heeft samen met partners CPNB, Bijzondere Collecties UvA, Letterkundig Museum en de Leescoalitie 2016 uitgeroepen tot Jaar van het Boek. Het hele jaar door zal er met allerlei activiteiten aandacht worden besteed aan de rol van het boek in onze samenleving. Meer informatie op www.2016jaarvanhetboek.nl
 


Over de auteur

Hebban Crew

2130 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Landelijke aftrap Jaar van het Boek

 

Gesponsorde boeken